Gastprofielen inzien en wijzigen

Een Gast Notitie toevoegen, Tags aanmaken en toevoegen aan een Gastprofiel, een verjaardag toevoegen en reservering historie zien

Kelly avatar
Geschreven door Kelly
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Gasten vormen de basis van je restaurant. Uiteraard wil je ze zo goed mogelijk begrijpen en leren kennen om ze een optimale ervaring te bieden. Hier komen Gastprofielen perfect van pas.

In elk Gastprofiel heb je een compleet overzicht van:

• ...Hun persoonlijke informatie (zoals 06, email adres, avatar, etc.)

• ...Het totaal aantal reserveringen en takeaway orders

• ...De geschiedenis (tijdlijn) van alle reserveringen en takeaway bestellingen

• ...Wanneer ze jouw restaurant voor het laatst hebben bezocht

• ...Als je meerdere restaurants hebt, welke andere restaurants ze ook bezocht hebben.

• ...Of ze zich wel of niet hebben aangemeld voor je nieuwsbrief

Daarnaast kun je onderstaande nog als extra informatie toevoegen:

• Gast Notities die in elke reservering terugkomen

• Tags die in elke reservering terugkomen

• Verjaardag van de gast

💡 Je kunt alle Gastprofielen terugvinden onder Insights > Guests Hier heb je een compleet overizicht. In de praktijk zul je echter vooral een Gastprofiel vanuit de reserverings Overview zien en bezoeken. Vanuit daar kun je ook heel gemakkelijk het Gastprofiel openen en waar nodig aanpassen.

Een Gastnotitie toevoegen aan een Gastprofiel

Gastnotities zijn terugkerende notities die in elke reservering van de gast in kwestie worden getoond. Deze kunnen handig zijn om bijvoorbeeld allergieën aan te duiden, een voorkeur voor een specifieke tafel aan te geven, of direct hun favoriete wijn te kunnen serveren. Eigenlijk alles wat je graag vooraf wilt weten om de gast een zo goed mogelijke ervaring te geven.

• Klik op de naam van de gast om het Gastprofiel te openen of zoek de gast via de zoekbalk

• Voeg onder Note een Gastnotitie toe

Tags maken en Tags toevoegen aan een Gastprofiel

Tags geven je de mogelijkheid om je gasten te kwalificeren aan de hand van (door jou gekozen) waardes. Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk je VIPS herkennen. Of in één oogopslag zien of een gast allergisch is voor vis.

Een Tag maken:

• Klik links bovenin in op Edit tags

• Klik op Create new tag

• Vul onder Name een nieuwe Tag naam in

• Kies een kleur om je Tags makkelijk te herkennen en van elkaar te kunnen onderscheiden

• Klik op Save

Een Tag toevoegen aan een Gastprofiel:

• Open het Gastprofiel waar je de Tag aan wilt toevoegen

• Klik op de '+' onder Tags

• Kies een van je Tags

Klik op het 'x' in de Tag om een Tag uit een Gastprofiel te verwijderen.

Een Tag permanent verwijderen

• Klik links bovenin in op Edit tags

• Klik op de drie puntjes in de tag die je wilt verwijderen

• Klik op Delete permanently

Een verjaardag toevoegen aan een Gastprofiel

• Selecteer het gastprofiel door op de naam van de gast te klikken of deze te zoeken via de zoekbalk

• Klik onder Profile op Add birthday of klik op het potlood icoontje

• Voeg de verjaardag handmatig toe of gebruik de kalender om de juiste geboortedag te selecteren

• Klik op Save

Reserveringshistorie bekijken

• Open een Gastprofiel

• Onder Timeline kun je alle reserveringen, takeaway en cadeaubonbestellingen, en reviews in het verleden (en in de toekomst) zien.

💌 Als een gast geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, dan kun je deze ook vanuit het Gastprofiel uitschrijven van je nieuwsbrief door 'Subscribed' uit te zetten.

What's Next?