Werken in de Overview
Wissel reserveringen van tafel en voorkom overlapping

Plaats gasten gemakkelijk op een andere tafel en los problemen met overlappende reserveringen op

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je gasten van een bepaalde reservering op een andere tafel plaatsen? Geen enkel probleem. In de overview kun je reserveringen van tafel veranderen door ze te slepen of door handmatig een andere tafel te selecteren.

Optie 1: Drag & drop in de table view

Ga naar Overview > Table view om een reservering naar een andere tafel te slepen. Dit kan met een ingedrukte muisknop.

📲 Mobiel: Gebruik twee vingers op mobiel of tablet op slepen van reserveringen mogelijk te maken.

📌 Expert tip: Als je sleept, zal de begintijd van de reservering hetzelfde blijven, zodat je geen fouten maakt. Houd SHIFT ingedrukt om reserveringen naar een andere starttijd te slepen.

Optie 2: Selecteer met de hand tafels in de reserveringsdetails

• In de overview, open een reservering, klik op het huidige tafelnummer in de reserveringsdetails.

• Het tafeloverzicht wordt zichtbaar. Vanuit dit overzicht kun je makkelijk meerdere tafels toevoegen of verwijderen. Kijk naar de kleuren groen (vrij) en rood (bezet) om overlappende reserveringen te voorkomen.

📌 Expert tip: Met 'Select all' kun je een hele area in één keer selecteren!

Los problemen met overlappende reserveringen op

Als twee reseveringen overlappen dan worden ze in het rood getoond. Om je reserveringsmanagament nog sneller en gemakkelijker te maken geeft Formitable je meteen vier opties om dit op te lossen.

• Swap. Wissel de twee reserveringen uit. Dit verhelpt het probleem echter niet altijd.

• Reschedule. Laat Formitable het denkwerk doen. Er wordt automatisch een andere beschikbare tafel geselecteerd.

• Squeeze. Verkort de eerste reservering zodat de eindtijd van de eerste reservering aansluit op de begintijd van de tweede.

• Undo. Maak de oorspronkelijke tafelwijziging ongedaan die het conflict veroorzaakte.

❓ Kun je het conflict menu met de opties niet zien? Klik op het uitroepteken ❗ icoon op de roodgekleurde reservering.