Nieuwe reserveringen toevoegen in de table view

Er zijn drie manieren om reserveringen toe te voegen - automatisch, op een specifiek tijdstip of op een specifieke tafel

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een nieuwe reservering toevoegen in Formitable is simpel en het systeem helpt je om je tafels so efficiënt mogelijk te vullen.

Als je een reservering toevoegt, kies het systeem automatisch het meeste gepaste ticket, tafels, aantal gasten en tijd. Uiteraard kun je dit allemaal nog aanpassen.

Je kan op 3 manieren een reservering toevoegen in de table view.

• Optie 1 is het veiligst en selecteer meteen het volgende beschikbare tijdslot en tafel

• Optie 2 is het best als je een reservering voor een specifiek tijdstip toe wilt voegen

• Optie 3 is het best als je een reservering aan een specifieke tafel wilt koppelen

📌 In de list view is alleen de eerste optie (automatisch) via de plus knop beschikbaar.

Optie 1 - Automatische reserveringen via de plus knop

Klik op de plus (+) knop rechtsboven om een reservering toe te voegen. De reservering wordt aangemaakt voor het eerst mogelijke tijdstip, Formitable selecteert automatisch een lege tafel voor je.

Je kunt handmatig de begintijd van de reservering aanpassen. Als je op het drop-down menu naast de starttijd klikt worden alle beschikbare tijden in het groen getoond.

Optie 2 - Reserveringen aanmaken via de tijdsbalk

De tijdsbalk laat de online beschikbaarheid tijdens de dag zien.

• Wit betekent dat je beschikbaar bent voor online reserveringen

• Licht grijs betekent dat er geen online beschikbaarheid is

• Donker grijs betekent dat je restaurant helemaal vol is voor dat tijdstip

Klik op een tijd in de tijdsbalk om een reservering toe te voegen.
De reservering wordt toegevoegd op de gekozen starttijd aan een vrije tafel.

Optie 3 - Reservering op een specifieke tafel en tijdstip

Klik ergens in het rooster. De reservering wordt toegevoegd aan de gekozen tafel op de gekozen tijd. De blauwe markeringen bovenin en links laten zien waar en hoe laat de reservering wordt toegevoegd.