Sluit een shift (schakel bepaalde reserveringen uit)

Kun je de lunch van volgende week niet draaien? Sluit een shift op een specifieke dag zodat gasten deze niet kunnen reserveren.

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms kun je geen normale shift draaien. Sluit deze dan en voorkom dat gasten een tafel voor de bepaalde shift boeken.

Lukt het niet om volgende week de lunch te draaien? Of heb je een privé etentje of interne meeting waardoor het normale schema niet doorgaat? Pas snel je online beschikbaarheid aan om dit te matchen met andere zaken.

Formitable geeft je extra flexibiliteit omdat wij weten dat geen een dag in een restaurant hetzelfde is.

Shifts aanpassen betekent beschikbaarheid aanpassen

Wanneer je restaurant beschikbaar is voor reserveringen wordt bepaald door je shifts. Door je shifts te veranderen verander je de manier waarop gasten kunnen reserveren.

Je kunt dit voor een enkele gelegenheid of structureel voor meerdere gelegenheden instellen. Als je een shift verwijdert op een bepaalde dag kunnen gasten deze niet reserveren.

Voorbeeld: Sluit een shift voor een dag voor een enkele gelegenheid

In dit voorbeeld leer je hoe je je lunch shift sluit voor een specifieke dag. Dit doe je door een enkele gelegenheid te verwijderen. Alle andere dagen blijven gewoon staan.

• Klik op het rooster icoontje om naar de Week view te switchen

• Klik op de Shift die je wilt aanpassen.

• Selecteer het ⋮ menu rechtsboven en klik op Delete.

• Klik op Delete en selecteer "No, only [selected day]".

NB: Vergeet niet dat "Yes, delete all" betekent dat je een hele shift verwijderd en dit kun je niet ongedaan maken.

Gasten kunnen niet langer voor deze specifieke lunch shift reserveren. Alle andere dagen blijven onaangepast.