Beperkt het aantal gasten per tijdstip met Pacing Limits

Pacing Limits bepalen hoeveel gasten er per tijdstip binnenkomen. Zo kun je de drukte te spreiden of een tijdstip dichtzetten.

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je de piekuren tijdens servies wat terugdringen en je reserveringen geleidelijker spreiden? Met Formitable heb je controle over de flow van de dag met behulp van Pacing Limits.

Pacing limits bepalen het maximaal aantal gasten dat kan reserveren op een bepaald tijdstip. Dit helpt om reserveringen te spreiden en om de druk op de voor- en achterkant van je restaurant te verlagen.

Stel een maximaal aantal reserveringen en gasten in voor all tijdstippen

Zet een limiet op het aantal reserveringen en gasten dat je normaal gesproken in je restaurant wilt hebben. Dit is je Over Pacing Limit dat op ieder tijdsstip toegepast wordt.

• In Formitable, ga naar Settings > Setup > Reservations. Kies het maximaal aantal reserveringen en gasten per tijdstip.

Pacing Limits instellen op een specifiek tijdstip

Voorkom enorme piekuren door een limiet te zetten op het aantal gasten dat kan reserveren op een specifiek tijdstip. Voor veel restaurants liggen deze piekuren op 1 uur voor de lunch en op 7 uur voor het diner. Met Pacing Limits zullen gasten net iets eerder of iets later reserveren waardoor de binnenkomst van gasten automatisch gespreid wordt.

Voor ieder tijdstip zijn er 3 opties: Auto, Capped, Closed

• Auto (groen). Het maximaal aantal gasten dat toegestaan is wordt bepaald door je standaard instellingen.

• Capped (geel). Je beperkt het aantal gasten tot een bepaald nummer. Je kunt geen hoger nummer dan je standaard aantal instellen. Door je standaard instellingen en tafelgroepen te veranderen kun je meer gasten toestaan.

• Closed (rood). Je stelt het aantal gasten in op 0, wat betekent dat niemand meer op dat tijdstip kan reserveren. Dit betekent wel dat gasten op een eerder of later tijdstip kunnen reserveren.

1. Om Pacing Limits aan een tijdstip toe te voegen, ga je naar Settings > Shifts.
2. In de Shifts list view (twee horizontale balken), klik je op Pacing. Klik op de blauwe knop met de PLUS [+].

3. Vul het maximaal aantal gasten in dat je per tijdslot binnen wilt hebben.
4. Je kun de andere tijdstippen op auto laten staan.
5. Klik op Save als je klaar bent.

Will je deze Pacing Limit voor meerdere dagen of alle doordeweekse dagen laten gelden?

1. Klik op de datum bovenin an selecter hoe vaak de Pacing Limit herhaalt moet worden: never, daily, weekly, monthly.

2. Selecteer het interval dat je wilt gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor doordeweekse dagen, of alleen in het weekend.

Verander Pacing Limits op de dag zelf

Wordt het ineens te druk in je restaurant? Je kunt je Pacing Limits op ieder moment bijstellen. Haal het aantal beschikbare reserveringen omlaag of stop helemaal met het accepteren van reserveringen voor specifieke tijdstippen. We hebben kleuren toegevoegd zodat je snel ziet waar het druk begint te worden.

• Grijze nummers. Er komen geen gasten op dit tijdstip.

• Blauwe nummers. Een aantal gasten arriveren op dit tijdstip, maar het is minder dan je huidige pacing limit. Donkerblauw betekent dat je precies op je limiet zit.

• Gele nummers. Er komen meer gasten op dit tijdstip dat mogelijk zou moeten zijn volgens je pacing limit.

1. In de overview, klik op het pacing limits icoon op de limiet op de huidige dag te zien.

2. Om het aantal gasten dat kan reserveren op een specifiek tijdstip te beperken, verlaag je het nummer rechts. Het capped label wordt geel.

3. Om reserveringen te stoppen voor een specifiek tijdstip, klik je op capped. Het capped label wordt rood.

4. Klik op Save om je pacing limits toe te passen.

Veel gestelde vragen over Pacing Limits

Wat zijn de ideale Pacing Limits voor mijn restaurant?

Vraag jezelf af hoeveel gasten je tegelijk in je restaurant aankan. Dit zou de richtlijn voor je Pacing Limits moeten zijn.

Wat als ik Pacing Limits voor een dag heb en in mijn standaardinstellingen?

Je kunt zowel algemene Pacing Limits als Pacing Limits voor een specifieke dag hebben. Ze worden beide toegepast op hetzelfde tijdstip. In de praktijk zal altijd het laagste aantal worden gekozen zodat je niet overboekt raakt.

Hoe pas ik de lengte van een tijdslot aan?

Kies voor tijdsloten van 15-, 30-, of 60-minuten. Wat voor jou het best werkt.
Pas de lengten an je tijdslot aan in Formitable bij Settings > Setup > Reservations > Timeslot size