Walk-ins in je restaurant plaatsen

Hoe je snel walk-ins in de overview toevoegt om je beschikbaarheid up to date te houden

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Naast reserveringen heb je natuurlijk ook walk-ins in je restaurant. Voeg deze toe aan je systeem om je beschikbaarheid up to date te houden en overboeking te voorkomen.

Walk-ins toevoegen is nog makkelijker dan reserveringen toevoegen. Je hoeft alleen een ticket en het aantal gasten te selecteren. Je hoeft geen contactinformatie, dag of tijd in te voeren. Walk-ins worden altijd gemaakt op de huidige dag, op het huidige tijdstip en ze worden automatisch ingecheckt.

⚠️ Formitable probeert de walk-in aan de bestaande shifts van het geselecteerde ticket te koppelen. Het systeem kijkt naar het ticket, het aantal gasten, tijd, dag en de area. Als er een passende shift wordt gevonden, wordt de lengte van de reservering daaraan aangepast. Zo niet, dan wordt de standaard lengte gebruikt.

Voeg een walk-in toe aan de overview (in table view)

• In Formitable, ga naar de Overview.

• Als je in de table view bent, klik je op de tafelnaam and de linkerkant om een walk-in aan die tafel toe te voegen.

• Selecteer het juiste ticket voor de gelegenheid

• Pas het aantal gasten aan als dit nodig is.

Voeg een walk-in toe aan de overview (in list view)

• In Formitable, ga naar de Overview.

• ls je in de list view bent, klik je op de + plus knop die je ook gebruikt voor een nieuwe reservering en selecteer je 'Walk-in' bovenin.

• Selecteer het juiste ticket voor de gelegenheid.

• Pas het aantal gasten aan als dit nodig is.

• Optioneel: Plaats de walk-in aan een andere tafel door op 'Select table' te klikken

✍️ Contactinformatie: Als je contactinformatie toe wilt voegen van je walk-ins, kun je deze toevoegen aan het tekstvak van interntal notes. Of je kunt je walk-in opslaan en heropenen om contactinformatie toe te voegen.

📌 Als je walk-ins je restaurant verlaten, klik je op check-out om de tijd in te korten naar de betreffende tijd.

What's next?

• In de Dashboard bij Acquisition channels kun je zien hoeveel van je gasten walk-ins zijn.