Takeaway via jouw eigen website
Zo bied je je Kerstmenu of weekend-special aan voor takeaway
Zo bied je je Kerstmenu of weekend-special aan voor takeaway

Geef gasten de mogelijkheid om een Kerst takeaway pakket of weekend-special te bestellen, terwijl je normale takeaway gewoon doorloopt

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ho ho ho! 🎄 Het duurt nog even tot Kerst, maar dat betekent niet dat je nog niet kan beginnen met het verkopen van je Kerst takeaway pakketten. Je kunt je Kerst takeaway pakketten namelijk ook verkopen terwijl je normale takeaway nog doorloopt. Dezelfde stappen kun je ook gebruiken voor het aanbieden van bijvoorbeeld een weekend-special.

Wil je meer takeaway orders voor je special dan voor regulieren bestelligen? En wellicht ook andere tijden voor bezorgen en afhalen hanteren? Dat kan!

📌 Eerste keer? Heb je nog nooit gebruik gemaakt van de takeaway-functie en moet je vanaf nul beginnen? Geen probleem! Hier leiden we je door alle instellingen heen.

Voeg je speciale takeaway producten toe

• In Formitable, ga naar Products > Takeaway.

• Klik op Add product, voeg een leuke foto, titel, beschrijving en de prijs van de pakket toe. Klik op Save.

• Open de Takeaway instellingen door op het tandwiel icoon (⚙️) te klikken .

• Je kunt je 'Accept orders in advance' laten staan. We maken namelijk een uitzondering voor de Kerst producten.

• Klik op Product availability en dan Add.

• Selecteer je special takeaway en zet de datum bijv. op 25-12 t/m 26-12. Of op welke dagen je de special aan wilt bieden.

• Klik op Save.

Je gasten kunnen nu zowel hun normale takeaway orders als speciale takeaway orders plaatsen.

📌 Afwijkende bezorgtijden en onbeperkt aantal orders

Voor je speciale producten gelden de gewone bezorg- en afhaaltijden die je per dag van de week hebt ingevuld. Ook wordt er rekening gehouden met het 'Maximum orders per 15 minutes'. Deze kun je voor je special echter ook overrulen.

• Wil je voor je special bijzondere afhaal en bezorgtijden hanteren? Zet dan de 'Custom order hours' aan voor je special en vul de specifieke tijden in.

• Wil je meer van je special verkopen? Je kunt het gewone bestellimiet negeren met de optie 'Ignore max. orders per timeslot'

Wat als ik mijn gewone takeaway wel of niet wil aanbieden met de kerstdagen?

💡 Zet 'Accept orders in advance' op 6 dagen. Hierdoor kunnen gasten een week vooruit bestellen en kun jij het meest nauwkeurig per dag instellen wanneer er bezorgd en afgehaald kan worden. Takeaway wordt op kortetermijn bestelt. We zien in de praktijk dat mensen vrijwel nooit verder dan een week vooruit bestellen. Behalve als het om speciale feestdagen zoals het kerst gaat. Deze kun je dus apart via de 'Product Availability' instellen.

📌 Zet alleen de kerstspecial in de 'Product Availability'. Hierdoor is deze verder vooruit te bestellen dan de ingestelde 6 dagen. Maar let op, als je een product in de 'Product Availability' zet, dan is dit product alleen op de ingestelde dagen te bestellen. Het product is dan niet op de dagen ervóór of ernáár te bestellen. Zet dus niet je gewone producten in de Product Availability, maar alleen je specials.

• Wil je met kerst andere bezorg/afhaaltijden hanteren dan gewoon? Pas dan structureel de afhaal/bezorgtijden aan voor de dagen waarop je met kerst open bent. Dit geld dan voor alle producten.

• Wil je met de kerst een aantal gewone producten niet aanbieden? Zet dan de 'Daily Product Limit' voor de desbetreffende producten op de specifieke dagen op 0.

• Wil je met de kerst al je gewone producten niet aanbieden? Zet de pickup/delivery dan op de dagen van de week dicht waarop je deze niet wil aanbieden. Je special met product availability zal alsnog beschikbaar zijn.

De checkout pagina zal rekening houden met de custom afhaal/bezorgtijden van kerstspecials indien je deze ingesteld hebt. Heeft een gast een special in zijn winkelmandje die bijv. maar tot 16.00 ipv 17.00 bestelt kan worden, dan zullen ook de andere producten in het winkelmandje maar tot 16.00 bestelt kunnen worden.

Na de kerstdagen, verander je de afhaal/bezorgtijden weer terug naar de 'gewone' tijden.

Promoot je takeaway special

Elk takeaway product heeft een unieke ID die je kunt gebruiken om het product direct in je marketingkanalen te promoten. Gasten worden hierbij direct naar het specifieke product in je Formitable takeaway shop geleidt.

Promote takeaway special in email campaigns

In Formitable, go to Campaigns and create a new campaign. Select the Takeaway block and select the takeaway product you want to promote in your mail.

Zet je takeaway special in de Formitable Promotional pop-up

In Formitable, ga naar Settings > Widgets. In het stuk Promotional pop-up selecteer je 'Promote a specific takeaway product' bij button. Kies vervolgens eronder het specifieke takeaway product dat je wilt promoten.

In Formitable, ga naar Products > Takeaways en selecteer het product dat je wilt promoten. Klik op de share URL button bovenin en kopieer de link. Gebruik deze link voor het promoten op social media.

Create an interactive button on your website

Gebruik de HTML anchor #ft-openTakeaway-[PRODUCT_ID] als link in de knop op je website. De product Id kun je vinden door op de share URL knop button van het product te klikken, zoals hierboven beschreven. (Gebruik een directe link in je social media posts).

De product ID is de code met 8 tekens aan het einde van de link.

In bovenstaand voorbeeld zou je dus #ft-openTakeaway-9892674d in de knop zetten.