Handmatig gasten uit de mailinglijst verwijderen

Gasten mogen aangeven dat ze niet langer emails van je willen ontvangen (AVG / GDPR). Zo verwijder je iemand uit de lijst van abonnees.

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (GDPR art. 17) mogen je gasten aangeven dat hun data verwijderd moet worden of dat ze vanaf nu geen emails meer van je willen ontvangen.

Gasten kunnen zich zelf uitschrijven uit de nieuwsbrief via de 'afmelden' link aan het einde van de mail.

Als een gast je vraagt om haar/hem uit de lijst van nieuwsletter-abonnees te verwijderen, kun je dit in Formitable doen.

⚠️ Dit kan niet worden teruggedraaid! Zodra je op het prullenbak icoontje klikt wordt het mailadres verwijderd.

Zo verwijder je handmatig een emailadres uit de lijst

• In Formitable, ga naar Campaigns en maak een nieuwe tijdelijke e-mailcampagne aan met de plus knop.

• Klik op de Edit Audience, selecteer alle talen en sla je selectie op met save om alle abonnees te selecteren.

• Klik op Show audience om alle abonnees te tonen.

• Gebruik de zoekfunctie van je browser om snel naar het juiste mailadres te komen. Afhankelijk van het aantal abonnees kan het laden even duren.

• Klik op het prullenbak icoontje naast het mailadres.

• Sluit het venster met X. Sluit de campagne. Je kunt de campagne verwijderen.

De verwijderde gebruiker zal vanaf nu geen mailcampagnes meer ontvangen.

💡 Sneltoets voor de zoekfunctie van je browser

• Op Windows apparaten roep je de zoekfunctie op met de toetsen CTRL + F.

• Op Apple apparaten met Command + F.

• Gebruik alternatief het ⋮ menu rechtsboven in je browser.