Verander de taal van je widget

Wijzig de taal van de widget door de widget code op je website aan te passen. De taal wordt bepaald door de 'data-language' tag

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In welke taal de widget op je restaurant website verschijnt, wordt bepaald door de geimplementeerde widget code. Wil je taal van de widget aanpassen? Pas dan de widget op je website aan.

Het 'data-language' gedeelte in de widget code bepaald de taal die je gasten in de widget en alle email communicatie zien.

๐Ÿ’ก Meerdere talen. Je kunt ook verschillende widgets in verschillende talen in gedeeltes van je website implementeren. Plaats bijv. een Engelse widget code in het Engelse gedeelte van je website, en een Nederlandse widget code in het Nederlandstalige gedeelte.

๐Ÿค– Kies automatisch de voorkeustaal van de gast. Als je de 'data-language' op 'auto' zet dan pakt de widget automatisch de browsertaal van de gast. Is deze taal bij jou niet geactiveerd valt de widget terug op de default language van je restaurant.

Maak een nieuwe widget code aan via je configuration page

• In Formitable, ga naar Settings > Widget en klik op 'configuration page'. Hier maak je een nieuwe widget code aan.

• Bij 'data-language' kun je selecteren in welke taal de widget getoond moet worden.

• Talen die op dit moment ondersteund worden: Nederlands ("nl"), Engels ("en"), Frans ("fr"), Duits ("de"), Spaans ("es"), Catalaan ("ca"), Deens ("da"), Zweeds ("sv"), Noors ("nb").

• Kopieer de code en implementeer in het specifieke gedeelte van je website. We raden aan om de widget code binnen de <body> of <footer> tag van je website te zetten.

๐Ÿค“ Te technisch? Vraag je website-bouwer om dit voor je te doen. Komt die er ook niet uit? Breng ons in contact en we pakken het graag samen op!

Voorbeeld van een Engelse widget code met data-language="en"

Voorbeeld van een Nederlandse widget code met data-language="nl"

๐Ÿ”ฎ Formitable WordPress plugin. Gebruikt je de Formitable WordPress plugin? Je kunt de taal van de widget aanpassen in WordPress bij Instellingen > Formitable > Language. Als je 'Language' op 'Website-language' zet, wordt de widget automatisch aangepast op basis van de taal in de HTML 'lang' tag van je website. Bij 'Browser-language' naar de browsertaal van de bezoeker.

๐Ÿ“ŒVergeet niet je teksten in alle talen in te vullen. Welke talen je restaurant ondersteund kun je aanvinken bij Settings > Setup > Languages. Gebruik je meerdere talen? Vergeet dan niet om overal alle beschrijvingen in alle talen toe te voegen. Zie je een geel roepteken? Dan mist er tekst in deze taal.