Hoe stuur ik een betaallink naar een gast?

Maak een optie reservering en stuur makkelijk een betaallink waarmee de gast kan bevestigen binnen de door jou gestelde termijn.

Marlon avatar
Geschreven door Marlon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je handmatig een reservering in Formitable zet en je wilt dat de gast een link ontvangt om een aanbetaling te kunnen doen om de reservering te bevestigen dan dien je de reservering als optie toe te voegen.

Opties zijn reserveringen die nog door de gast bevestigd moeten worden. Veel restaurants gebruiken opties voor groepsreserveringen die telefonisch worden gemaakt. Waarom? Omdat je de garantie wilt hebben dat de gasten echt komen en bij opties de mogelijkheid hebt een betaallink te sturen per e-mail.

Opties worden hetzelfde gemaakt als reserveringen, alleen dien je het optie vakje aan te vinken.

Hieronder leggen wij stapsgewijs uit hoe je een optie kan toevoegen:

• In Formitable, maak een nieuwe reservering in de overview met de blauwe plus (+Reservering) knop.

• Selecteer een betaald ticket voor de reservering.

• Kies een datum en tijd.

• Klik op de Optie checkbox.

• Selecteer wanneer de optie verloopt door een dag en tijd te kiezen.

• Vergeet niet om het e-mailadres in te vullen van de gast. Anders krijgt de gast geen e-mail van de optie.

Als je een optie maakt krijgen gasten een e-mail om de reservering te bevestigen. Als een gaste de optie bevestigd wordt de gast automatisch naar het betaalscherm in de widget verwezen en na betaling is de reservering bevestigd. Zonder bevestiging verloopt de optie en wordt de tafel weer beschikbaar online voor andere gasten.