Zenchef App
Zenchef App Optimalisatie Handleiding

Haal het maximale uit de Zenchef app voor je restaurant en speel in op een netwerk van loyale gasten, zonder commissies

Melinda avatar
Geschreven door Melinda
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Zenchef app (voorheen Table) is waar foodies hun favoriete restaurants kunnen volgen en reserveren. Met de Zenchef app heeft je restaurant een extra marketingkanaal tot haar beschikking, waar je zonder commissies toegang hebt tot een netwerk van loyale gasten.

Gebruik deze handleiding om ervoor te zorgen dat je restaurant er op haar best uit ziet in de app en je het maximale uit dit gratis marketingkanaal haalt 🚀

Allereerst, download de Zenchef app en kijk hoe jouw restaurant op dit moment getoond wordt in de app. Zelf ook een foodie? 😋 Volg je favoriete restaurants! Lees daarna gauw verder en haal het meeste uit de app voor jullie restaurant met onderstaande tips.

1. Creëer een aantrekkelijke homepage voor je restaurant

Je restaurant heeft haar eigen restaurantprofiel in de Zenchef app. Natuurlijk wil je dat jullie profiel er goed uitziet en de sfeer uitstraalt zoals deze in je restaurant is. Pas de instellingen aan in Formitable en de wijzigingen worden direct doorgevoerd in de Zenchef app.

💡 MUST DO's 💡

1. Voeg meerdere foto's toe zodat gasten in de app direct een idee krijgen van de sfeer van je restaurant

2. Stel een pakkende en duidelijke restaurantomschrijving in

3. Stel twee cuisine types in die je restaurant goed representeren

4. Voeg je menu toe zodat je gasten weten welke gerechten ze kunnen verwachten

5. Geef aan in welke prijsklasse jouw restaurant valt, of voeg de gemiddelde besteding per persoon toe.

Ga in Formitable, naar Instellingen > Restaurant.

7 dingen die je kunt beïnvloeden op je profiel in de Zenchef app, van boven naar beneden (in Formitable):

• Je logo wordt, natuurlijk, getoond op je Zenchef profiel

• Je restaurant naam en adres worden getoond op je profiel

• Je omschrijving zorgt ervoor dat je de essentie van je restaurant in een paar zinnen kunt overbrengen

• Je foto's worden in een carousel helemaal bovenaan je profiel getoond

• Je primair cuisine en secundaire cuisine types worden op je profiel getoond als beschrijvende sleutelwoorden

• Je prijsklasse of gemiddelde besteding per persoon wordt boven aan je profiel getoond als verdere informatie over jouw restaurant.

• Je menukaarten om te laten zien welke gerechten voor ontbijt, lunch, diner worden geserveerd.

2. Wordt ontdekt door meer gasten

Via de app kunnen gasten precies een match vinden met waar ze naar zoeken door specifieke filters te gebruiken. Laten we zeggen dat ze graag Pizza willen eten voor 20 euro per persoon. Ze kunnen de filters voor prijsklasse en cuisine type gebruiken om restaurants te vinden in die categorieën.

De cuisine types en de gemiddelde besteding per persoon kan worden ingevuld via Instellingen > Restaurant, en zullen ook op je restaurant's profiel pagina worden getoond.

3. Stel je Tickets optimaal in

Je Tickets, oftewel ervaringen die je aanbiedt, krijgen de spotlight in de Zenchef app 🔦 en helpen je om je te onderscheiden van andere restaurants. Hieronder lees je drie tips om je Tickets succesvol en optimaal in te stellen.

3.1 Optimaliseer je bestaande Tickets

Het eerste wat gasten zien wanneer ze de homepage van de app verkennen, zijn ervaringen (Tickets) van restaurants die ze volgen. Je wilt als restaurant dus dat je Tickets er zo aantrekkelijk mogelijk uitzien en duidelijk weergeven waar de ervaring die een gast boekt om gaat. Twee dingen die je kunt doen om je huidige Tickets te optimaliseren:

• 📸 Een foto zegt meer dan duizend woorden: zorg er voor dat de Ticket foto overeen komt met de ervaring die je aanbiedt.

• ✍️ Zorg ervoor dat je Ticket omschrijving gasten helpt te begrijpen wat ze boeken wanneer ze een bepaald Ticket hebben geselecteerd.

3.2 Beveel je unieke Tickets aan in de app

Op de homepage van de Zenchef app zien gasten als eerste 'aanbevolen' ervaringen van restaurants die ze volgen.

Aanbevolen ervaringen zijn Tickets die in Formitable als suggestie worden gemarkeerd. Als je nog geen enkel Ticket aanbeveelt, kun je overwegen om er een of twee als suggestie te markeren. Je verschijnt dan namelijk helemaal bovenaan de homepage van gasten die je volgen op de Zenchef app. Om een Ticket aan te bevelen:

1. Ga naar Products

2. Selecteer het Ticket dat je wilt aanbevelen

3. Selecteer 'Marketing' In het menu aan de linkerkant

4. Zet 'Laat dit Ticket opvallen' aan.

3.3 Gebruik Ticket tags om vaker op de homepagina van de Zenchef app voor te komen

Hoe meer tickets je aanbiedt, hoe groter de kans dat jouw restaurant op de app’s homepagina verschijnt. Een paar van de categorieën op de homepagina worden bepaald door Ticket tags. Om in dat deel van de app bij een gast te verschijnen, zorg ervoor dat je Ticket tags gebruikt die het Ticket goed representeren. Om het aan te passen:

1. Ga naar Products

2. Selecteer het Ticket waarvan je de tags wilt aanpassen

3. Selecteer 'Marketing' in het menu aan de linkerkant

4. Selecteer een maximum van 3 tags die de essentie van je Ticket weergeven

4. Bekijk je Zenchef app inzichten in Formitable

Last but not least, heb je verschillende inzichten vanuit de app wanneer je inlogt in Formitable.

• 👀 Herken reserveringen die via de Zenchef app zijn gemaakt aan het “z” logo in je Overview en het “Created by Zenchef app” kenmerk onderaan de boeking details.

• 💙 Zie in het gastprofiel of een gast je volgt op de Zenchef app (in Standard and Pro).

Frequently Asked Questions

Is de Zenchef app beschikbaar in andere talen behalve Engels? Ja de app is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Duits. Als je mobiel is ingesteld op een van deze talen, dan zal de app automatisch zichzelf daar op aanpassen.

Hoe komt mijn restaurant op de kaart in de app? De restaurants die worden getoond op de kaart zijn gebaseerd op de locatie die de gast heeft aangegeven, en de mogelijke filters die ze hebben geselecteerd. Deze filters zijn beschikbaarheid, cuisine stijle en prijsklasse. Naast deze opties, neemt de app ook de vorige boekingen van de gast mee om vergelijkbare restaurants voor te stellen.

Werkt de Zenchef app met rankschikking, zoals andere consumenten platforms? Nee, de resulaten die worden laten zien in de app op de "Book" of "Home" pagina's zijn gebaseerd op een algoritme die de gast's gebruik bijhoudt. Er zullen restaurant worden aanbevolen die vergelijkbaar zijn met waar ze eerder naar hebben gezocht, gevolgd of waar ze ooit hebben gegeten.

Is het maken van een reservering in de Zenchef app hetzelfde als in de widget via mijn website? Ja gasten kunnen cadeaubonnen verzilveren, de aanbetaling betalen of hun credit card details toevoegen. Ze kunnen ook hun eetwensen of dieet restricties aangeven, net zoals ze dit zouden doen via jouw website.

Wat gebeurt er als een gast zijn of haar reservering aanpast of annuleert via de app? Hetzelfde process wordt gevolgd net als wanneer de gast zou wijzigen of annuleren via hun bevestigings- of herinneringsmail. De veranderingen worden ook meteen gezien door Formitable en dus de backend (en jij) blijft up to date.

Kunnen gasten zich aanmelden voor de wachtlijst? Ja, als je helemaal vol zit en je hebt een wachtlijst aanstaan voor een of meerdere Shifts, kunnen gasten zich op de wachtlijst zetten via de Zenchef app. Als er een plekje vrijkomt, zullen ze hiervan een push notificatie en een email krijgen.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat meer gasten mijn restaurant volgen en delen? Bied exclusive ervaringen in de app aan voor jouw volgers en deel dit met je publiek. Je kunt een leuke nieuwsbrief sturen naar alle email abonnees. Of deel een foto op je sociale media, laat je volgers daar weten dat ze je ook op de Zenchef app kunnen volgen (en bij je kunnen reserveren 😉).

Wat zijn de regels voor de Home pagina categorieën? De Home pagina categorieën zijn gebaseerd op twee dingen vanuit het Formitable systeem:

1. De tijden en dagen ingesteld via Shifts.

2. De ticket tag

Er zijn regels per categorie, dus maak een paar leuke ervaringen aan binnen deze categorieën!

• Suggested Restaurants: highlighted tickets in Formitable

• Book again: tickets gebaseerd op de gebruiker's vorige reserveringen

• Trending tonight: beschikbaarheid vanavond na 17:00

• Lunch plans: beschikbaarheid tussen 12 - 15

• Friday Night: beschikbaarheid op de aankomende vrijdagavond

• Saturday Night: beschikbaarheid op de aankomende zaterdagavond

• Sunday Brunch: beschikbaarheid tussen 10 - 13 op de volgende zondag

• Late Night Nibbles: beschikbaarheid na 21:00

De volgende categorieën zijn allemaal gebaseerd op hun matchende ticket tags:

• Chef's Menu

• Good for groups

• Unique experience

• Romantic spots

• Drinks & snacks

• Let's share

• Fine dining

• Ready for brunch?

• Vegan Experiences

• Vegetarian Experiences

• Dinner & Show

• Pop-up experiences

• Terrace spots

• Theatre menus

• Private rooms

• Casual eats

• Tasting menus

• Workshops

• Holiday Celebrations