Alle collecties
Apps in Formitable
Marketing
Reserveren met Google: Hoe werkt het?
Reserveren met Google: Hoe werkt het?

Gasten kunnen nu direct reserveren in Google, deze reserveringen zijn gekoppeld aan Formitable

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Reserveren met Google geeft gasten de mogelijkheid om direct vanuit de zoekresultaten een tafel te reserveren. Hoewel de reserveringen gesynchroniseerd zijn met Formitable, zijn er wel wat verschillen tussen Google en de Formitable widget.

Meer gasten zonder commissies

Reserveren met Google voegt reserveringsknoppen toe aan de zoekresultaten voor je restaurant in Google en Google Maps. Het reserveringsproces in Google is snel, intuïtief en makkelijk voor je gasten. Het helpt je meer tafels te vullen, zonder extra commissies of marketing.

Integratie met Formitable

  • Installeer de Reserveren met Google app in Formitable bij Apps > Reserveren met Google.

  • Normaal gesproken is je restaurant binnen twee dagen te reserveren op Google.

  • Reserveringen van Google worden real-time met Formitable gesynchroniseerd.

  • Je kunt je Google reserveringen meten in je Dashboard in de Acquisition Channels.

  • Gasten kunnen hun reserving zelf wijzigen of annuleren.

Reserveren via Google zijn niet hetzelfde als via de widget

Google is een externe marketing partner en bied niet dezelfde functies als de Formitable widget.

Formitable synchroniseert je reserveringen en zorgt ervoor dat Google je beschikbaarheid nauwkeurig weergeeft voor de komende 90 dagen. Daarnaast regelt Google alle e-mail communicatie en bevestigingen.

Google is een externe marketing partner en ondersteund niet alle functionaliteiten van de Formitable widget.

Sommige functies van Formitable zoals squeeze, show end time, show areas, tickets en aanbetalingen zijn nog niet beschikbaar bij Reserveren met Google.

Veelgestelde vragen over Reserveren met Google (FAQ)

- Hoe kan ik Reserveren met Google uitschakelen?

Je kunt reserveringen van Google uitschakelen door de Reserveren met Google app in Fomitable te verwijderen. Klik op je initialen in de rechterbovenhoek en klik op apps. Ga naar Reserveren met Google en klik op uninstall.

- Kan ik bepaalde shifts uitzetten voor Reserveren met Google?

Voor elke shift kun je zelf bepalen via welke kanalen gereserveerd kan worden. Meer informatie over het uitzetten van individuele externe reserveringskanalen kun je hier vinden.

- Kunnen gasten extra informatie achterlaten (dieetwensen, speciale verzoeken) wanneer ze reserveren bij Google?

Ja, het is mogelijk voor gasten om tijdens het reserveren aanvullende informatie achter te laten. Deze informatie wordt opgenomen in de reservering die je in Formitable vindt.

- Waarom laat Google Reserve geen beschikbaarheid meer zien?

Google kijkt momenteel alleen naar je beschikbaarheid voor de aanstaande 90 dagen. Indien je geen shifts hebt ingesteld of deze pas na 90 dagen ingaan, zal Google geen beschikbaarheid in Formitable vinden. Ook de blauwe reserveren knop op Google zal dan verdwijnen. Deze verschijnt vanzelf weer als er weer beschikbaarheid binnen de aanstaande 90 dagen is.

- Waarom geeft Google niet dezelfde beschikbaarheid weer als de widget?

Er kunnen verschillen zijn tussen je beschikbaarheid in de widget en op Google. Google toont momenteel alleen je beschikbaarheid voor de komende 90 dagen. Google negeert ook alle diensten die zijn gekoppeld aan een ticket met aanbetaling en alle reserveringen die moeten worden gesqueezed.

- Ik heb de Reserven met Google app geïnstalleerd, waarom is mijn restaurant nog niet zichtbaar?

Soms kan Google niet meteen een exacte match vinden voor de naam en het adres van je restaurant. Dan is handmatige goedkeuring nodig. Als jouw restaurant na 48 uur nog niet op Google te boeken is, neem dan contact op met ons support team en we zullen het onderzoeken.

- Ik heb een evenement en een shift toegevoegd, waarom is dit tijdslot nog niet beschikbaar op Google?

De beschikbaarheid van jouw restaurant wordt elke avond volledig bijgewerkt. Als je beschikbaarheid toeneemt (meer tafels, nieuw evenement, nieuwe shift), wordt dit de volgende dag bijgewerkt. Als je beschikbaarheid afneemt (pacing limits, gesloten dag, andere reserveringen worden toegevoegd), wordt dit onmiddellijk op Google bijgewerkt.

- Kun je de area laten zien aan gasten die reserveren via Google?

Nee, momenteel toont Google de areas niet aan gasten, zoals de Formitable-widget dit doet. Gasten weten dus niet in welke wijk van je restaurant ze terechtkomen! Google plaatst gasten waar ruimte beschikbaar is.

- Wat is het maximale aantal gasten voor een reservering in Google?

Google beperkt het maximale aantal gasten tot 10 per reservering. Het maximale aantal wordt ook bepaald door je shifts en je pacing limits. Als je het maximale aantal gasten beperkt tot zes, zijn reserveringen van Google ook slechts toegestaan ​​voor zes gasten, enz.

- Worden mijn Formitable-tickets en ervaringen getoond aan gasten die via Google reserveren?

Nee, Google ondersteunt Formitable-tickets nog niet. Gasten zien alleen welke tijdsloten beschikbaar zijn. Ticket titels en beschrijvingen worden niet getoond.

- Kun je de eindtijd van de reservering tonen aan gasten die via Google reserveren? Kun je squeeze-reserveringen gebruiken?

Nee, deze Formitable functies worden nog niet ondersteund door Google.

- Gasten ontvangen een herinneringsmail waarin ze gevraagd worden te bellen om de reservering opnieuw te bevestigen. Hoe zet ik dit uit?

Gasten ontvangen alleen e-mails van Google en Google kiest ervoor om gasten te vragen de gemaakte reservering opnieuw telefonisch te herbevestigen i.v.m. mogelijke gezondheidsklachten en corona-verschijnselen. Dit valt helaas niet uit te zetten.

- Kun je aanbetalingen gebruiken voor reserveringen bij Google?

Nog niet. Momenteel ondersteunt Reserveren via Google nog geen betalingen voor Formitable. We werken aan een oplossing hiervoor.

- Zijn mijn normale annulerings- en wijzigingsbeleid van toepassing op Reserveren via Google?

Ze worden weergegeven als een bericht voor gasten. Gasten kunnen nog steeds hun reserveringen annuleren en wijzigen buiten deze limieten. Helaas heeft Formitable hier geen invloed op.

Was dit een antwoord op uw vraag?