Mijn links / knoppen / opties werken niet

Als de links voor je tickets, shifts, opties of campagnes niet werken, moet je waarschijnlijk even je website URL in Formitable aanpassen

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt
  • Waarom werken de knoppen in mijn mailcampagnes niet?

• Waarom werken de betaallinks van mijn opties niet?

• Waarom werken mijn directe shifts links niet?

• Waarom werken mijn ticket links niet?

De oplossing voor deze vier vragen zit in de meeste gevallen in de restaurant website URL die in Formitable ingevoerd staat. Als er geen widget op deze pagina staat, dan kunnen de aanvragen niet opgepakt worden. En gebeurt er vervolgens ook niets.

Pas de restaurant website URL aan naar een pagina waar een widget op staat

De widget is zo'n beetje het hart van Formtiable ❀️ Het is de ober die je gast naar het juiste gedeelte van de online reserveer-ervaring brengt.

Als je een mailcampagne stuurt dan zullen je lezers op een knop klikken en zal de widget een bepaald ticket of arrangement openen. De widget zou ook de cadeaubonnenshop kunnen openen of je takeaway menu. De mailcampagne feature van Formitable plaatst alle goede technische commando's en instructies voor de widget in de knoppen voor jou. Hetzelfde gebeurd ook bij optie-mails. evenals de links naar je ticket of privΓ© shifts.

πŸ› οΈ We gebruiken hierbij de website URL die jij in Formitable hebt ingevuld en zetten alle technische instructies voor de widget erachter.

[je website URL] + [technische instructies]

De crux: Geen widget = geen actie. Als een gast op een pagina belandt waarop geen widget staat, dan kunnen de instructies ook niet opgepakt worden. Met andere woorden, er gebeurt niks.

• In Formitable, ga je naar Restaurant settings > Website.

• Verander hier de website URL naar een pagina op je website waar de Formitable widget geimplementeerd is.

Voorbeeldje:
Laten we zeggen je widget staat alleen op de reserveren-pagina
www.restaurant.nl/reserveren maar je vult www.restaurant.com als website in Formitable in.

De automatische links zeggen dan www.restaurant.nl?hey-widget-open-de-shop*
Dit wordt echter door niemand opgepakt en de automatische links of knoppen zullen niet werken.

>> Je zou dus www.restaurant.nl/reserveren als restaurant website in Formitable moeten invullen. Hier zit namelijk de widget.

*In het echt is dit wati ngewikkelder, maar je snap wat we bedoelen πŸ˜€

❓ Onzeker of er een widget op de website staat? Kopieer de link die ingevuld staat bij Restaurant settings > Website en bezoek deze website even zelf.

• Als er een widget opent, dan zullen de knppen en links in je emails prima werken.

• Als er geen widget verschijnt, dan zullen de knoppen en links waarschijnlijk ook niet werken. Verander de restaurant website naar de pagina waarop de Formitable widget wel geimplementeerd is.

🏘️ Maar wat als ik verschillende talen of verschillende widgets op de site heb?

• Maak je niet druk om de talen. In de meeste gevallen wordt de taal van de widget aangepast voor de gasten zodra ze op je website belanden.

• Meerdere widgets en locaties: Als je twee restaurants op je website hebt met aparte pagina's, zet dan www.restaurant.nl/restaurant-amsterdam als URL in de Formitable instellingen van het eerste restaurant, en www.restaurant.nl/restaurant-berlijn in de instellingen van de tweede vestiging.

πŸ’‘ Uitschrijven uit de mailcampagnes werkt niet? De widget verwerkt ook de verzoeken als gasten zich uit de mailcampagnes willen uitschrijven. Ze kunnen zich dus ook aleen maar uitschrijven als de website URL goed ingevuld staat.

Werkt het nog steeds niet? Neem contact met ons op via de chat of support@formitable.com! πŸ‘‹

Allemaal iets te technisch voor je? Laat je websitebouwer ons even een berichtje sturen. We vogelen het wel samen uit. βœŒοΈπŸ€“