Maak tafelcombinaties om van twee tweetjes een viertje te maken, maar ook om grotere groepen online te laten reserveren. Het systeem gebruikt deze tafelcombinaties ook als je zelf een telefonische reservering erin zet.

Voordat je begint

Elke tafel kan aan slechts één combinatie worden toegewezen, niet aan meerdere. We adviseren je om de grootst mogelijke tafelcombinaties te maken, het systeem rekent dan automatisch de meest efficiënte plaatsing uit.

Tip❗Denk goed na over de combinaties, maar overdenk ook niet ieder mogelijk scenario. Begin met een basis van veel gemaakte combinaties. Je werkt nog altijd samen met het systeem (een reservering sleep je bij het plannen makkelijk even naar een andere tafel). Het is ook een goed idee om eerst een tijdje met je basis- instellingen te werken om daarna pas te gaan optimaliseren.

Een tafelcombinatie maken

  • Ga naar Tables en klik op een wijk
  • Klik op het Δ icoontje achter de tafel
  • Klik op Add table group en geef je nieuwe combinatie een naam (bijvoorbeeld 'Linkerkant')
  • Klik opnieuw op het Δ icoontje achter de tafel en koppel de tafel aan de nieuwe tafelgroep. Je ziet direct de naam van de tafelcombinatie achter de tafel staan. De kleuren helpen je om je set-up overzichtelijk te houden.

Belangrijk❗Zorg ervoor dat tafels in dezelfde combinatie naast elkaar staan in de View weergave. Klik op het = symbool, houd vast en sleep ze in de juiste volgorde.

Extra stoelen toevoegen aan combinatie

Kun je aan het hoofd van een combinatie extra stoelen plaatsen, of verlies je juist capaciteit door tafels te combineren, dan kun je dit instellen.

  • Ga naar Tables en klik rechts bovenaan het scherm op 'Table groups'
  • Je kunt extra stoelen toevoegen of juist verwijderen met de + en - buttons
  • Klik Apply om op de slaan

Formitable werkt automatisch je beschikbaarheid bij op basis van de extra stoelen

What's next

Did this answer your question?