Gezien het sluiten van de horeca tot in ieder geval 6 april, is er zojuist een update gedaan met daarbij een nieuwe functionaliteit. Hiermee kun je in één keer een groot aantal reserveringen annuleren en een bericht sturen naar gasten. Je kunt ook alleen een bericht sturen naar bijvoorbeeld reserveringen met een aanbetaling. Beide functies worden hieronder uitgelegd.

Reserveringen annuleren en tegelijk een bericht sturen

1. Ga naar Insights > Reservations. Standaard wordt nu een lijst met toekomstige reserveringen geladen t/m 6 april. Je kunt de einddatum eventueel aanpassen, maar in deze instructie gaan we ervan uit dat je alle reserveringen tot 6 april wilt annuleren.

2. Links bovenaan kun je in één keer alle reserveringen selecteren door de bovenste checkbox aan te vinken.

3. Klik op het icoontje met de 3 puntjes rechts bovenaan het scherm. Kies voor Cancel reservations. Je krijgt hierna nog een scherm waarin je een tekst kunt toevoegen. Let op: doe dit in zowel Nederlands als Engels.

• Maak je gebruik van gift vouchers (gratis tot 1 juli)? Dan kun je ervoor kiezen om deze tekst gebruiken:

Helaas zijn wij genoodzaakt uw reservering te annuleren. Wilt u ons steunen, koop dan een gift voucher via onze website. Deze kunt u dan in betere tijden bij ons inwisselen. Tot snel!

4. Kies 'Send' om de reserveringen te annuleren. Je aangepaste bericht wordt in de annuleringsbevestiging meegenomen.

Alleen een bericht sturen

Wil je een bericht sturen naar bijvoorbeeld alleen reserveringen met een aanbetaling?
Volg dan dezelfde stappen als hierboven. Selecteer bij Stap 2 alleen de reserveringen met een aanbetaling. Kies bij Stap 3 voor Send a message.

• Heb je veel aanbetaalde reserveringen staan? Dan kun je ervoor kiezen om deze tekst te gebruiken:

Gezien het sluiten van de horeca tot in ieder geval 6 april kan uw reservering bij ons helaas niet doorgaan. Wilt u ons steunen, annuleer dan niet uw reservering, maar plaats deze ver vooruit (bijvoorbeeld eind december 2020 ). Dan kunt u de reservering later altijd weer verplaatsen naar een geschikte datum.

Hulp nodig?

Gebruik de chat functie of stuur een email naar support@formitable.com. We staan voor je klaar!