Wijken en tafels toevoegen

Maak je eigen tafelplan

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Formitable heb je de vrijheid om je tafelplan volgens ontwerp van jouw restaurant in te stellen: wijken, tafels en het maximale aantal gasten per tafel.

Net begonnen?

Je Formitable account is opgezet met een standaard tafelplan met twee wijken: Restaurant en Bar. Je kunt de wijken en tafels makkelijk aanpassen.

Wil je liever helemaal opnieuw beginnen? Klik op een wijk, verwijder dan eerst de tafels (Clear all tables) en daarna de wijk (Remove) via de ⚙️ knop.

Een wijk toevoegen

• Klik in Areas op het blauwe + icoontje.

• Vul de naam van de wijk in (bijvoorbeeld 'Serre'). Je kunt de naam van de wijk later nog aanpassen.

• Klik op Save om op te slaan.

Een wijk verwijderen

• Klik op een wijk.

• Verwijder eerst de tafels (Clear all tables)

• Verwijder daarna de wijk (Remove).

Je kunt alleen tafels verwijderen als er geen toekomstige reserveringen op staan.

Nieuwe tafels toevoegen

• Klik op een wijk waar je tafels aan wilt toevoegen.

• Klik op het blauwe + icoontje.

• Vul het tafelnummer of de naam van de tafel in (bijvoorbeeld 'Bar 1'). Je kunt de naam van de tafel later nog aanpassen.

• Stel eerst het maximaal aantal gasten in voor de tafel.

• Stel daarna het minimaal aantal gasten in.

• Klik op Save om op te slaan.

💡 Tip over minimaal aantal gasten: Je kunt minima meestal op 1 of 2 laten staan. Alleen als je bijvoorbeeld een viertje nooit aan minder dan 3 personen wilt geven, dan kun je de minima ophogen. Anders zal Formitable altijd zo efficiënt mogelijk tafels vullen (dus tweetjes eerste aan een tweepersoons tafel). Het risico van het systeem te streng instellen is dat je reserveringen misloopt als ze niet voldoen aan je minimaal aantal personen. Dan heb je toch liever een tweetje aan een tafels van vier?

Tafels offline halen

Standaard staat de switch voor de tafels op blauw, wat betekent dat de tafel online te reserveren is. Als je bepaalde tafels wel wilt zien, maar niet wilt dat gasten ze online kunnen boeken (bijvoorbeeld terrastafels), dan zet je de switch gewoon op grijs. Ook handig voor als je nog niet 100% online wilt reserveren, omdat je altijd wat tafels voor walk-in wilt houden.

Tafels verwijderen

• Klik op het ⋮ icoontje achter de tafels.

• Verwijder de tafel (Delete).