Mailchimp: Voeg nieuwsbrief subscribers van Formitable toe aan Mailchimp
Mailchimp: Voeg nieuwsbrief subscribers van Formitable toe aan Mailchimp

Alle gasten die zich aanmelden voor je nieuwsbrief worden automatisch aan Mailchimp toegevoegd. Hier vind je je API sleutel en Audience ID

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ben je veel tijd kwijt met het importeren van al je nieuwsbrief subscribers in Mailchimp? Onze Mailchimp integratie gaat je veel tijd besparen. Hier leggen we uit hoe je dit regelt.

📌 Wil je mailcampagnes sturen zonder Mailchimp? In Formitable kun je eenvoudig mailcampagnes sturen om zo de tafels in je restaurant te vullen en van newsletter abbonees vaste gasten te maken. Maak campagnes in een paar klicks en in minder dan een minuut.

Om Mailchimp aan je Formitable account te koppelen heb je een Mailchimp gebruikersnaam, API key en Audience ID nodig. We leggen je uit waar je deze vindt in Mailchimp.

Installeer de Mailchimp App in Formitable

• Ga naar de Formitable app store door op je initialen rechstboven te klikken en zoek in apps naar de Mailchimp app. Klik op Install.

• Op de Settings in de Mailchimp app. Hier vind je de Mailchimp username, API Key en je Audience ID.

• Klik op Save Settings als je ze alledrie hebt toegevoegd.

Vind je Mailchimp username

Maak een Mailchimp API key

De Mailchimp API key maakt het mogelijk je Formitable systeem te kopppelen aan je unieke Mailchimp account.

Vind je Mailchimp Audience Id

Elke lijst van subscribers in Mailchimp is een audience en iedere audience heeft een uniekie ID.

• In Mailchimp, ga naar Audience > Manage Audience menu > Settings.

• Onderaan de pagina, vind je de unieke ID voor je audience. Kopieer je Audience ID.

• In de Formitable Mailchimp app settings, plak de unieke ID in het veld van de Audience ID.

Alle gasten die zich inschrijven voor updates worden automatisch toegevoegd aan je Mailchimp niewusbrief audience lijst.