Cadeaubonnen maken en verkopen

Creëer en verkoop digitale cadeaubonnen, volledig geïntegreerd in je reserveringssysteem

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Alles wat je moet weten om het meeste uit de cadeaubonnen te halen

Cadeaubonnen zijn een win-win-win: gasten geven ze graag, gasten ontvangen ze graag en het is extra omzet voor jouw restaurant. Op deze manier bereik je nieuwe gasten en alle bonnen die niet worden ingewisseld betekenen 100% winst. Een ideaal product. Fysieke cadeaubonnen kunnen veel tijd kosten en zijn lastig om te beheren. Formitable geeft jou de opties om digitale cadeaubonnen aan te bieden, volledig geïntegreerd in het reserveringssysteem. Je kunt ze helemaal zelf aanmaken en je bepaalt zelf welke producten je aan wilt bieden. Deze cadeaubonnen kun je vervolgens direct op jouw website verkopen.

Neem in kijkje bij de cadeaubonnen van Daalder voor inspiratie

Voordat je begint

Verbind met Mollie of Stripe en test de betalingen in Test mode

1. Verbind met Mollie of Stripe. Net als met tickets, komt alle opbrengst van jouw cadeaubonnen op jouw Mollie of Stripe account te staan. Nog geen Mollie of Stripe account? Meld je hier aan voor Mollie of meld je hier aan voor Stripe.

2. Aanzetten. Je kunt cadeaubonnen in Formitable zelf aanzetten (Insights > Gift Vouchers > Settings).

3. Kosten. Bij Settings > Setup > Payment > Manage payment methods kun je per betalingsmethode kiezen of je zelf of jouw gasten de transactiekosten betalen. Daarnaast wordt er per online betaling ook een bedrag in rekening gebracht. Deze kosten zijn hier te vinden.

4. Geldigheid. Met de standaard instelling zijn cadeaubonnen 2 jaar geldig. Dit kun je aanpassen bij Insights > Gift Vouchers > Settings tot een minimum van één jaar en een maximum van vijf jaar.

5. Test mode. Ben je verbonden met Mollie of Stripe, heb je cadeaubonnen app geïnstalleerd en heb je je eerste cadeaubon aangemaakt? Voordat je ze beschikbaar maakt, kun je de betaling testen in de Test mode. Vergeet niet om na afloop de Test mode weer uit te zetten! De Test mode vindt je bij Settings > Setup.

Cadeaubonnen creëeren

Om een cadeaubon aan te maken ga naar Products > Gift Vouchers. Klik op de Create voucher knop. Je kunt kiezen tussen Ticket voucher (arrangementen) en Amount (vast bedrag).

1. Ticket Voucher. Wil je arrangementen aanbieden zoals een High Tea of een all-inclusive diner? Klik dan op ‘Ticket’ en selecteer een Ticket uit de lijst. Je kunt de titel, de tekst en het bedrag aanpassen om het Ticket geschikt te maken als cadeaubon.

💡 Aan een Ticket voucher is een Ticket gekoppeld. Het arrangement zelf moet daarom wel boekbaar zijn, anders kunnen gasten ook hun voucher niet verzilveren. Vergeet dus niet om een Shift aan te maken voor het Ticket waar je cadeaubon aan gekoppeld is. Je kunt deze Shift eventueel op privé zetten, zodat alleen mensen met een cadeaubon hem kunnen boeken.

2. Bedrag. Je kunt ook cadeaubonnen met een vast bedrag aanbieden. Dit kan een mooie toevoegingen zijn op de arrangementen die je aanbiedt. Klik dan op ‘Amount’, kies een voorgesteld bedrag of vul deze zelf in. Voor dit type cadeaubon kun je een eigen afbeelding uploaden of een kleur kiezen. Jouw logo wordt automatisch in het ticket verwerkt.

💡 Bied niet alleen dure arrangementen aan, maar bied ook goedkopere opties aan. Zo blijf je binnen ieders budget.