Installeer Formitable op je WordPress website

Plaats de Formitable plugin op je WordPress website zonder enige programmeerkennis en stel in hoe de widget zich moet gedragen

Melinda avatar
Geschreven door Melinda
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen we out hoe je de Formitable widget op het Wordpress website kunt plaatsen. Het kost slechts een paar minuten en je hoeft niet te kunnen programmeren.

📌 Twee dingen om in je achterhoofd te houden:

• Beheerder rol (administartor)
    Om de Formitable plugin te installeren moet een gebruiker met een beheerder rol inloggen op WordPress. oftewel, je moet administrator rechten hebben.

• Restaurant UID (Unique Identifier)
    Om de plugin met je Formitable account te linken heb je je restaurant UID nodig.

Wordpress plugin installeren

• Log in op Wordpress en ga naar de Plugins sectie.

• Kies Add New en zoek naar "Formitable Development Kit".

• Installeer de plugin en klik op Activate. (The widget is nog niet zichtbaar.)

• Ga naar Settings > Formitable om de instellingen en het uiterlijk van je widget in te stellen.

• Plak je restaurant UID. Je kunt je widget verder aanpassing met de instellingen onder dit artikel.

• Als laatste stap moet je nog op Go Online (rechtsboven, groene knop) klikken onder Settings > Widget in Formitable. Met die knop kan je bepalen of de widget op je site zichtbaar is of niet.

Overzicht van alle plugin instellingen

• Analytics. Stel analytics in om activiteit van je widget bij te houden.

• Active. Zet dit aan om de widget zichtbaar te maken op je website.

• Toolbar. Laat een "Reserveren" button rechtsonder op je website zien.

• Toolbar (on mobile). Laat een "Reserveren" button rechtsonder op je website op mobiele apparaten zien.

• Open widget on load. Kies "yes" om de widget direct zichtbaar te maken of kies "delay" in milliseconden. Kies "no" om de widget verborgen te houden.

• Color. Kies de kleur van je widget. (HEX / RGB).

• Language. Kies "Nederlands", "English" of "Auto" als je automatisch detecteren in wil stellen.

• Tag. Voet een tag toe om de herkomst van je reserveringen beter te kunnen volgen met analytics.

💻 NB: Als je de Formitable plugin liever handmatig wilt installeren kun je de plugin ook downloaden van de plugin pagina of klik hier om deze direct te downloaden.