Voeg uitzonderingen toe aan je dagelijkse shifts

Verander het booking window of het aantal gastenvoor een specifieke dag

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Is er iets gewijzigd aan de dagelijkse workflow in je restaurant? Wil je de openingstijden voor volgende week woensdag wijzigen? Wil je groepsreserveringen op zaterdag eerder binnen hebben?

Formitable biedt je veel flexibiliteit omdat we weten dat geen enkele dag in een restaurant hetzelfde is. Pas snel je online beschikbaarheid aan om het te matchen aan wat er speelt.

Shifts aanpassen betekent beschikbaarheid aanpassen

Wanneer je restaurant beschikbaar is voor reserveringen wordt bepaald door je shifts. Door je shifts te veranderen verander je de manier waarop gasten kunnen reserveren.

Je kunt dit voor een enkele gelegenheid of structureel voor meerdere gelegenheden instellen. Als je een shift verandert wordt gevraagd of je dat alleen voor die shift of voor alle shifts wilt toepassen.

• "Update only this occurrence" verandert de shift voor een dag

• "Updating all occurrences" verandert de shift structureel voor alle dagen in de toekomst

• Wil je alleen reserveringen aannemen voor de tweede verdieping volgende week dinsdag? Verander de Area in je shift voor die dag en selecteer "Update only this occurrence".

• Wil je de lunch vanaf nu iedere dag een half uur eerder laten beginnen? Verander de "Start shift at" tijd en selecteer "Update all occurrences".

Voorbeeld 1: Zo verander je de Area op een specifieke dag

In dit voorbeeld leer je hoe je de beschikbare area voor een speciale gelegenheid aan kunt passen. Wordt de tweede verdieping volgende week geschilderd? Stel alleen de eerste verdieping beschikbaar om te reserveren. Door de area te veranderen kun je het aantal gasten dat kan reserveren beperken.

• Navigeer baar een dag en klik op de Shift die je wilt veranderen.

• Selecteer Areas in het linkermenu.

• Klik Select specific areas. Selecteer alleen de areas waar je reserveringen wilt ontvangen voor deze shift.

• Klik op Save en selecteer Update only this occurrence om de veranderingen alleen voor de geselecteerde dag door te voeren.

Voorbeeld 2: Verander de reserveringstijden voor een vroege lunch

Stel, je wilt de lunch wat inkorten omdat je moet voorbereiden voor een groot evenement in de avond. Verander de Start time en de End time van een Shift om de tijdstippen te veranderen waarin gasten kunnen reserveren.

• Volg de stappen in het voorbeeld hierboven, maar ga in plaats daarvan naar Time & Days.

• Verander de Start Shift at en de End Shift at tijd beiden naar een uur eerder.

• Klik op Save en selecteer Update only this occurrence om de veranderingen alleen op de geselecteerde dag door te voeren.