Waarom toont de widget geen beschikbaarheid voor dag X en tijd Z?

Stel je online beschikbaarheid in door je pacing, seating en area limits evenals je restaurants settings te controleren.

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Vraag je je af waarom gasten op bepaalde dagen niet kunnen reserveren via de widget? We krijgen vaak vragen waarom er geen beschikbaarheid in de widget is op bepaalde tijden.

In Formitable is het op meerdere manier mogelijk om het aantal gasten dat kan reserveren te beperken.

Als je restaurant niet beschikbaar is op een bepaalde dag, maar je wilt deze wel beschikbaar maken, check dan de volgende instellingen:

• Pacing limits - tijdstippen kunnen gelimiteerd of gesloten zijn

• Shift seating limits - het max. aantal gasten of reserveringen voor een shift of product kan bereikt zijn

• Overall restaurant settings - het max. aantal gasten in je restaurant kan bereikt zijn

• Area limits - het max. aanal gasten voor bepaalde wijken is wellicht bereikt

• Tables - sommige tafels kunnen offline staan, of er zijn alleen nog tafels voor grote groepen beschikbaar

Deze instellingen worden allemaal tegelijk toegepast en de laagste instelling overschrijft de andere. Ze kunnen het aantal reserveringen beperken en zorgen dat je restaurant volgeboekt is terwijl je nog reserveringen aan wilt nemen. We laten je zien waar je alle instellingen kunt vinden.

Pacing limits kunnen ervoor zorgen dat tijdstippen vol of gesloten zijn

Pacing limits bepalen het aantal gasten dat op een specifiek tijdstip mag reserveren. Je kunt tijdstippen beperken door ze te cappen of reserveringen uitschakelen door ze te closen. Pacing Limits kunnen op een specifieke dag of op iedere dag toegepast worden.

• Check de Pacing Limits op een specifieke dag, klik op het icoon met de kleine schuifjes in de overview.

• Om alle Pacing Limits te checken, ga je naar Settings > Shifts > Pacing.

Seating limits kunnen een ticket of shift 'vol' maken

Voor iedere shift kun je bepalen hoeveel gasten per dag kunnen reserveren. Het totaal aantal gasten voor een ticket wordt bepaald door de combinatie van alle shifts die erbij horen.

• Om de seating limits van je shift te checken, ga je naar Settings > Shifts > Selecteer de shift > Seating > Seating Limits.

Overall restaurant settings limiteren het totaal aantal reserveringen en gasten

Om controle te houden over de flow van gasten kun je een maximum aantal gasten en reserveringen per tijdstip voor je restaurant instellen. Dit geldt dan voor alle tickets, shifts en op alle dagen.

• Om het maximum aantal gasten en reserveringen per tijdstip te checken, ga je naar Settings > Setup > Reservations.

Area limits laten een wijk als volgeboekt zien

Vooral met alle wetgeving en regels rond corona hebben veel restaurants het aantal gasten in bepaalde wijken gelimiteerd. Als het aantal gasten in de wijk bereikt is, worden geen nieuwe reserveringen in de wijk meer aangenomen.

Tafels kunnen offline beschikbaar zijn, maar niet voor online reserveringen

Veel restaurant willen wat tafels overhouden voor walk-ins, daarom kun je per tafel kiezen of je ze online of offline beschikbaar wilt maken.

• Om te checken of een tafel online beschikbaar is, ga je in de overview naar de table view. De groene stipjes geven aan welke tafels online staan.

• Om alle tafels te checken en ze online te zetten, ga je naar Setting > Tables.
    โ€‹Hier vind je meer informatie over het aanpassen van je tafels.

• Vergeet niet dat als je alleen maar tafels voor voor 4+ beschikbaar hebt, het niet langer mogelijk is om een tafel voor 2 te reserveren. Als je toch reserveringen wilt accepteren moet je minimum aantal gasten aan die tafel naar beneden halen.

Externe partners zoals Google laten misschien minder beschikbare tijdstippen zien. Lees hier meer over de functies en beperkingen in de Formitable integratie met Reserveren met Google.