Beschikbaarheid instellen
Squeeze: Dubbel tafels door een kortere reserveringsduur

Dubbel tafels en vul gaten in je planning door verkorte reserveringen online aan te bieden.

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb je nog wat gaatjes in de planning? De Squeeze functie helpt je om tafels te dubellen door een kortere reserveringsduur.

Zet de minimale tijd dat mensen kunnen eten op twee uur en Squeeze stelt direct ieder tijdslot van twee uur beschikbaar. Squeeze vertelt je gasten netjes hoe lang ze de tafel hebben. Tijdens het reserveren, en in de bevestiging en herinnering e-mail.

Nog beter: Squeeze opties worden alleen getoond als alle andere reserveringen helemaal vol zitten.

Zo stel je Squeeze in voor een shifts

• In Formitable, ga naar Settings > Shifts

• Selecteer een shift die je wilt squeezen

• Ga naar de Seatings tab en scroll naar beneden naar Squeeze

• Selecteer de squeeze duration

• Optioneel: Voeg een squeeze gap of een fixed end time toe

• Save & close je shift instellingen

• Squeeze duration. De Squeeze duration is de minimale tijdsduur die wilt toestaan voor een reservering. Als je normale reservering 120 minuten duurt, wil je misschien 60 minuten aanbieden voor een squeeze reservering. Dit geeft gasten genoeg tijd om van hun maaltijd te genieten.

• Squeeze gap. Tijd nodig om de tafel klaar te maken. Voeg een squeeze gap toe en bouw wat tijd in tussen reserveringen. Dit voorkomt overlappende bezoeken.

• Squeeze to fixed end time. Wil je je restaurant sluiten om 23:00? Stel een fixed end time in en reserveringen van deze shift worden automatisch gesqueezed tot de fixed end time.

Squeeze helpt je je tafels te vullen op een flexibele manier, net als een echte online floor manager.