E-mailcampagnes
E-mailadressen verzamelen en abonnees importeren voor campagnes
E-mailadressen verzamelen en abonnees importeren voor campagnes

Vergroot je verzendlijst, vergroot je resultaat. Verzamel automatisch e-mailadressen, importeer ze, of zet aanmeldformulieren op je website

Melinda avatar
Geschreven door Melinda
Deze week bijgewerkt

E-mailcampagnes zijn een 'numbers game'. Hoe meer e-mailadressen je hebt, hoe beter het resultaat van elke campagne. Hieronder een aantal stappen die je kunt nemen om je verzendlijst te vergoten. Uiteraard legaal, want je wilt de reputatie van je restaurant niet op het spel zetten.

📌 Let bij het importeren altijd op je gekozen abonnement. Kan je 500 e-mails per maand versturen en heb je al 500 abonnees in je account staan, importeer dan niet 250 nieuwe e-mailadressen. Het is namelijk niet mogelijk om te segmenteren op basis van nieuw geïmporteerde lijsten.

Automatisch verzamelen tijdens het reserveren

Op de check-out pagina van reserveren, de wachtlijst, cadeaubonnen en takeaway vraagt Formitable of gasten zich willen aanmelden voor de nieuwsbrief. Ook in de bedankt-pagina en bevestigingsmails hebben ze nogmaals de kans. Zo verzamel je automatisch e-mailadressen van gasten die al bekend zijn met je restaurant en graag op de hoogte willen worden gehouden.

Implementeren op je website

Je wilt gasten ook de mogelijkheid bieden om zich via je website aan te melden voor je nieuwsbrief. Een goede plek hiervoor is je Over ons of de Contact pagina.

• Maak hier button en gebruik de volgende anchor om het aanmeldformulier te openen:

#ft-openSubscribe

Verzamelen via de website pop-up

Wil je vol inzetten op het verzamelen van meer e-mailadressen, bijvoorbeeld voor een speciaal event, gebruik dan de promotionele pop-up. Je kunt de button heel makkelijk koppelen aan het aanmeldformulier.

Een link op social media

Wil je een aanmeldlink delen op social media, of bijvoorbeeld de link in je Instagram bio zetten, plaats dan deze toevoeging achter jouw website URL:

/?ft-subscribe

Abonnees importeren vanuit een bestand

Als je eerder nieuwsbrieven hebt verstuurd en nu switcht naar E-mailcampagnes van Formitable, dan kun je jouw bestaande e-maillijst importeren.

• Ga naar Campagnes en klik rechts bovenaan het icon voor Abonnees importeren.

Upload vervolgens een Excel bestand in xlsx formaat. Zorg ervoor dat alle emailadressen in een kolom onder elkaar staan. Optioneel kun je in een tweede kolom de taal zetten. Gebruik hiervoor de volgende afkortingen:

• NL (Nederlands)

• EN (Engels)

• CA (Catalans)

• DA (Deens)

• DE (Duits)

• ES (Spaans)

• FR (Frans)

• NB (Noors)

• SV (Zweeds)

📌 Extra kolommen verstoren de import. Gebruik maximaal twee kolommen zoals in onderstaand voorbeeld.

💡 Voorbeeld van de juiste indeling van het bestand:

• Kies het Excel bestand om te uploaden.

• Je ziet direct het resultaat van je import.

❗ Let op: Spammen is een risico. Importeer alleen emailadressen waarvoor je toestemming hebt gekregen. Je bent op dit gebied gebonden aan internationale wetgeving en je wilt de reputatie van je restaurant niet op het spel zetten.

Abonnees exporteren vanuit Formitable

Wil je een export maken van al je huidige abonnees in Formitable?

Ga hiervoor naar je Dashboard en scroll helemaal naar onderen. Hier zie je links 'Mailinglijst abonnees' staan. Klik op de knop Exporteren.

Je zult hiermee een Excel-bestand downloaden waarmee je Inzichten hebt in al je huidige abonnees.

Let op! Je kan in dit Excel-bestand niks aanpassen dat van invloed zal zijn op je Formitable account.