Zet meerdere widgets op één website

Heb je meerdere restaurants? Leer hoe je de reserveringswidgets voor de verschillende vestigingen op je website kunt plaatsen

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn verschillende manieren om tussen widgets van restaurants op één website te wisselen. Formitable heeft geen mogelijkheid om de gast in de reserveringswidget een vestiging te laten kiezen.

📌 Aanbeveling: Optie 1. We raden aan om een reserveringspagina voor elke vestiging te gebruiken. Hierdoor heb je een duidelijke splitsing van de vestigingen en voorkom je verwarring. Daarnaast verhoogt dit de vindbaarheid van verschillende vestigingen op Google.

✔️ Heb je de widgets op je site gezet en wil je direct live? Ga dan bij elke vestiging naar Settings > Widgets en klik op de button Go online. Gefeliciteerd met de start van Formitable! 🎉

Optie 1. Gebruik één reserveerpagina voor elke vestiging

Elk restaurant krijgt een eigen pagina waarop de specifieke widget code van het restaurant gebruikt wordt. De widgets staan volledig los van elkaar.

• Ga naar Widgets en klik op configuration page. Hier kun je de widget code voor het eerste restaurant genereren.

• Zet de widget code in de HTML <body> van de pagina van het eerste restaurant.

• Herhaal dit voor de andere vestigingen.

• Voorbeeld: The Avocado Show

Optie 2. Gebruik één button per locatie

Elke vestiging op je website krijgt een eigen button. De widget wisselt automatisch naar het juiste restaurant zodra een button geklikt wordt.

✨ Gebruik een duidelijke call-to-action op je button zoals "Reserveer in West". Zo weten gasten zeker wat ze doen.

• Ga naar Widgets en klik op configuration page. Hier kun je de widget code voor een restaurant genereren. Het maakt niet uit welke vestiging je kiest. Zodra er een willekeurige widget code op je website staat, kan er gewisseld worden.

• Zet data-open, data-open-mobile, data-toolbar en data-toolbar-mobile allemaal op 'false'. Hierdoor blijft de widget verborgen op de achtergrond werken.

• Zet de widget code in de HTML <body> van je website.

• Maak per restaurant een button op je website. Gebruik een HTML anchor met de juiste restaurant ID.

• Voorbeeld: Little Collins

Voorbeelden van de HTML anchors

Vestiging 1: #ft-1234abcd-open
Vestiging 2: #ft-abcd1234-open
Vestiging 3: #ft-[restaurantID]-open
...

De restaurant ID van je restaurant kun je vinden bij Settings > Widgets.

Optie 3. Gebruik een drop-down menu voor de locaties

In een uitklappend menu of via location picker kun je veel vestigingen compact op je website tonen. Zodra iemand op een vestiging klikt wordt de juiste widget geopend.

• Volg de bovenstaande stappen van 'Optie 2. Gebruik één button per locatie' maar zet de anchors van de vestigingen in het drop-down menu.

• Voorbeeld: Otomat

💡🥡 Button voor een specifieke takeaway shop? Dit kan uiteraard ook!
Gebruik dan #ft-[restaurantID]-openShop-takeaway

What's next?

• Wordt een van de widgets niet meteen zichtbaar op de website? Check of je widget online staat.

• Buttons plaatsen voor tickets, cadeaubonnen en takeaway? Bij Widgets > configuration page kun je in het stukje anchors meer uitleg vinden.