Beschikbaarheid instellen
Twee shifts instellen met verschillende aankomsttijden

Zo stel je twee shifts in en zorg je dat gasten niet allemaal tegelijk binnen komen

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen we uit hoe je met twee shifts kan werken, maar met spreiding in de reserveringstijden. Zo voorkom je dat iedereen bij het begin van de shift tegelijk voor de deur staat. Daarbij is het voor gasten fijn dat er een aantal momenten zijn om een reservering te maken.

NB: Vergeet niet bij Setting > Setup je Timeslot size in te stellen onder het kopje Reservations. In dit voorbeeld gaan we uit van een timeslot size van 15 minuten. Dit betekent dat beschikbare tijden per kwartier getoond worden.

In dit voorbeeld werken met twee shifts:

• Een shift die gasten van 17:30 tot 18:30 kunnen reserveren en die altijd eindigt om 20:00

• Een shift die gasten van 20:15 tot 21:00 kunnen reserveren tot sluit.

Ga naar Product > Tickets en maak voor elke shift een ticket aan

Ga naar Settings > Shifts en klik op de shift die bij het ticket hoort

Ga naar Time & days en stel per shift de eerste en laatste reserveerbare tijd per shift in.

Om te zorgen dat iedereen van de eerste shift om 20:00 weer vertrekt, klik je op Seating

• Hier stel je bij Squeeze to fixed end time 20:00 in. Zo zorg je ervoor dat niemand langer dan 20:00 blijft zitten. Dan maakt het dus ook niet uit of gasten om 17:30 of 18:30 gereserveerd hebben.

Het zou natuurlijk kunnen dat ondanks de meerdere tijdstippen om te reserveren, iedereen alsnog om 18:00 reserveert. Dit kun je voorkomen door Pacing limits in te stellen.

• Klik op Pacing Limits en klik op het Blauwe plusje +

• Klik op de drie bolletjes rechts: Al je boekbare tijden staan op Capped en per tijdstip kun je aangeven hoeveel gasten er maximaal kunnen reserveren. Zo weet je zeker dat niet iedereen op hetzelfde tijdstip reserveert.

Ga naar Settings > Widgets en klik bij Embed widget op configuration page om op ieder moment te kijken hoe je instellingen in je widget getoond worden.