Met spoed reserveringen stoppen

Zet per direct je reserveringen uit in het hele restaurant, een wijk op of een bepaald tijdstip

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Slecht weer, ziek personeel, of andere omstandigheden. Maakt niet uit wat de reden is: Je moet NU stoppen dat er nog meer reserveringen binnenkomen. Zo kun je het snel zelf regelen.

Scenario 1. Slecht weer - het terras moet dicht

Het wordt slecht weer en je wil geen reserveringen meer in een area zoals het terras. Zet reserveringen voor de area uit.

• Ga naar de Overview, klik op het labeltje 'open' rechtsonderin.

• Zet bij de area het maximaal aantal gasten op 0.

• Klik op Apply.

πŸ“Œ Uiteraard werkt dit ook voor alle andere area's in je restaurant.

Scenario 2. Diner om 18.00 uur wordt te druk - sluit een tijdsvak

Er komen teveel mensen op een bepaald tijdstip binnen. Zet het tijdslot dicht zodat er niet nog meer reserveringen bijkomen.

• Ga naar de Overview, klik rechtsboven op de schakelaar voor pacing limits.

• Zet het desbetreffende tijdslot op capped.

• Klik op Save.

• Het tijdstip is nu niet meer online boekbaar.

Scenario 3. Reserveringen voor een hele dag sluiten

Helemaal geen reserveringen meer aannemen op een bepaalde dag?

• Ga naar de Overview, klik op het labeltje 'open' rechtsonderin.

• Bij 'Accept Online reservations' klik op Closed.

• Klik op Apply.

• Er worden nu de rest van deze dag geen online reserveringen meer aangenomen.

Scenario 4. Restaurant voor een hele week sluiten

Restaurant helemaal dichtzetten voor een aantal dingen? Voeg dan een gesloten periode toe.

• Ga naar Settings > Shifts en klik op de Special & Closed days tab

• Klik op de grote blauwe PLUS knop om een gesloten dag toe te voegen.

• Kies de Start en de Eind datum van de periode die je wilt sluiten.

• Klik op Apply.

Scenario 5. Geen diner draaien - zet een shift uit

Kun je op een bepaalde dag geen lunch of diner draaien? Shifts bepalen wanneer er bij jullie gereserveerd kan worden.

• Als je met aparte lunch en diner shifts werkt, voeg dan een uitzondering toe aan je reguliere shifts. Hoe je dit doet, hebben we hier uitgelegd.

• Heb je een doorlopende shift van bijv. 10.00 t/m 22.00? Zet dan simpelweg alle tijdsvakken van het diner dicht, zoals in scenario 2 beschreven.