Installeer Formitable op je website

Stel je Formitable reserveringswidget gemakkelijk naar eigen wens in en plaats het script op je website

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De widget van Formitable zorgt ervoor dat gasten op je restaurant website kunnen reserveren. Voordat ze dit kunnen doen, moet je wel eerst even je widget instellen en op je website installeren.

1. Stel de reserveringswidget in

Klik in Formitable op de Widgets pagina onder de sectie 'Embed Widget' op 'Configuration page'. Deze link brengt je naar de configuratiepagina en toont automatisch jouw widget.

📝 Tip: Formitable voor een client installeren?
Vraag naar de ID van het restaurant, deze kun je op de configuratiepagina invoeren om de widget in te laden.

Overzicht van de verschillende opties

Op de configuratiepagina vind je het embed script. Als je de opties onder het script aanpast verandert het script automatisch mee.

De widget tonen na het laden van de pagina (data-open)

Je kunt instellen of dat widget dicht blijft of wordt geopend als bezoekers op de website komen.

• True. Widget komt direct in beeld

• False. Widget blijft gesloten

• Tijd (in milliseconden). Widget komt in beeld na een bepaalde tijd

• Voor mobiele apparaten kun je dit apart instellen met data-open-mobile. Als je bijvoorbeeld op mobiele apparaten niet wilt dat de widget meteen opent kun je kiezen voor false

De kleur van de widget instellen (data-color)

Je kunt je widget elke gewenste kleur geven zodat deze mooi bij je website past. Gebruikt bij data-color de kleurkiezer of vul zelf een HEX kleurcode in.

De taal van de widget kiezen (data-language)

Bij data-language kun je een van de ondersteunde talen kiezen.

Heb je een meertalige website? Je kunt dan het beste voor elke taal een eigen widget installeren of data-language op 'auto' zetten. Dan wordt de widget getoond in de taal waarin de browser van de gast staat ingesteld. Je moet dan wel die talen actief hebben gezet onder Instelling > Setup > Talen.

Bijhouden waar je reserveringen vandaan komen (data-tag)

Bij data-tag kun je de naam voor de bron invullen. Kies dus een duidelijke naam zoals “Website” of “Widget”. In Formitable op je dashboard wordt vervolgens precies aangegeven hoeveel reserveringen er via deze widget binnen komen.

De widget knoppen tonen of verbergen (data-toolbar)

De widget plaatst standaard een reserveer knop rechtsonder op je website. Je kunt ervoor kiezen om deze knoppen niet te tonen als je bijvoorbeeld een eigen link wilt maken om de widget te openen.

Door data-toolbar op false te zetten verberg je alle knoppen. Je kunt dit voor mobiele apparaten apart instellen met data-mobile-toolbar.

Het verkeer van de widget meten (analytics)

Door analytics aan te zetten en de module te verbinden met Facebook of Google krijg je een beter inzicht in hoe de widget wordt gebruikt door je website-bezoekers.

Leren hoe de analytics module werkt? Bekijk de handleiding.

2. Plaats de embed code op je restaurant website

Nadat je de widget naar wens hebt ingesteld plak je de code, bij voorkeur voor de afsluitende body-tag </body>, van elke pagina waar je de Formitable widget wilt laten verschijnen.

📌 Heb je geen toegang tot de broncode van je website? Eventueel kun je de widget ook in een pagina plaatsen mits deze de mogelijkheid biedt om html-code toe te voegen.

3. De widget zichtbaar maken

Wanneer het script op de website is geplaatst is deze waarschijnlijk niet meteen zichtbaar. In Formitable kun je de widget met een druk op de knop aan of uit zetten.