POS
Synchroniseer tafels van Formitable met je POS-systeem

Gebruik 'Sync POS tables' om iedere tafel in Formitable aan de correcte tafel in je POS-systeem te linken (Lightspeed, Untill, Vectron, etc)

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je je reserveringen van Formitable in je POS-systeem terug wilt zien, moet je de twee systemen vertellen waar de reserveringen naartoe moeten. Met de 'Sync POS tables' functie kun je je tafels in Formitable toewijzen aan de tafels in je POS-systeem. We leggen uit hoe je dit doet. En je hoeft het maar één keer te doen.

Synchroniseer je tafels

• In Formitable, ga naar Settings > Tables.

• Klik op de Sync POS tables knop rechtsboven.

• In de linkerkolom zie je de tafelnamen vanuit je POS-systeem. In je middelste kolom kun je de desbetreffende tafel in Formitable selecteren.

• Je hoef alleen de tafels te koppelen die je wilt synchroniseren.

• Het groene linked label geeft aan dat de tafel is gekoppeld.

• Als je een tafel los wilt koppelen, kun je een andere tafel selecteren of Don't link selecteren.

• Als je alle tafels hebt gekoppeld, klik je op Apply mappings om het op te slaan.

📌 Deze integratie probeert je tafels zo goed mogelijk automatisch te koppelen door naar de namen te kijken. Als je het label weak match of strong match ziet, moet je nog steed op Confirm klikken om de suggestie te accepteren.

Synchroniseer ook nieuw tafels

Heb je zojuist nieuwe tafels toegevoegd in je kassasysteem of in Formitable? Ook deze moet je weer even koppelen. Een waarschuwing laat je zien dat een bepaalde tafel nog niet gekoppeld is.

⚠️ Help! - Ik krijg een foutmelding als ik op de Sync POS tables knop klik

"500 - An internal server exception occurred. If this problem persists, please contact Formitable"

Als je deze foutmelding ziet, betekent dit normaal gesproken dat je POS systeem en Formitable nog niet verbonden zijn. De twee systemen kunnen dus nog niet met elkaar praten.

In de meeste gevallen moet of Formitable of de POS-aanbieder nog wat stappen ondernemen om de connectie te laten werken.

• Lightspeed: AIs je net de Lightspeed-app in Formitable hebt geïnstalleerd, wacht dan tot Lightspeed contact met je opneemt en geef toestemming voor de integratie. Hier vind je de complete Lightspeed handleiding.

• unTill: Als je net de unTill-app hebt geïnstalleerd, neem dan contact op met je unTill-aanbieder. Zij moeten je de juiste inloggegevens geven voor het POS-systeem en je hebt een TPAPI licentie nodig. Hier vind je de volledige unTill handleiding.

• Mplus, Taurus, Vectron, en andere: Neem contact op met je POS-aanbieder en vraag of ze de integratie willen voltooien.

👋 Hulp nodig? Stuur ons een bericht in de chat of stuur een e-mail naar support@formitable.com