Google Post campaigns gebruiken

Zo maak je in Formitable aantrekkelijke posts die zichtbaar zijn in de zoekresultaten van Google als gasten je restaurant opzoeken

Operations avatar
Geschreven door Operations
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Plaats je takeaway menu, evenementen of cadeaubonnen in je Google zoekresultaten. Met Google Posts geef je gasten op Google een voorproefje van de laatste updates van je restaurant. Door je laatste menu of nieuwste evenement hier te posten breng je meer bezoekers naar je website en krijg je meer betalende gasten.

Met de integratie van Formitable met Google Posts kun je je takeaway producten, tickets en cadeaubonnen net zo makkelijk uitlichten als met de e-mailcampagne functie. Alleen komen ze nu niet terecht in je nieuwsbrief, maar zijn ze zichtbaar voor iedereen die je restaurant op Google ziet.

• 🧲 Opvallen op Google & Google Maps onderscheidt je van je concurrenten.

• 👑 Zorgt voor een hogere waardering in Google's zoekresultaten

• 🥰 Net zo makkelijk als een post op Facebook en volledig te beheren via Formitable

• 🎁 Hebben we al gezegd dat het gratis is?

Begin vandaag nog met het promoten van je Formitable producten in de Google zoekresultaten van je restaurant.

✨ Eerste keer? Link de Google account van je restaurant met Formitable

Google Posts worden geplaatst via de Google Mijn Bedrijf account van je restaurant.

Voordat je iets kunt posten of je posts beheren via Formitable, hebben we eerst toegang nodig om wijzigingen door te voeren in je Google Mijn Bedrijf account.

Als je een Google Post wil maken bij campaigns zonder dat je de Google Mijn Bedrijf app in Formitable hebt geïnstalleerd, wordt automatisch gevraagd dat te doen.

• In Formitable, ga naar de Apps .

• Selecteer de Google My Business app en klik op install.

• Een pop-up opent met de vraag om Formitable toegang te geven tot je Google Mijn Bedrijf account.

• Klik op de Allow knop onderaan.

• Je Google account is nu verbonden met Formitable. 🥳

Zo maak je een Google Posts campaign aan

Een Google Post plaatsen is net zo simpel als een post plaatsen op Facebook, maar dan via Formitable. Onze campaigns editor doet het werk voor jou.

• In Formitable, ga naar je Campaigns.

• Create a new campaign met de Create campaign knop en selecteer Google Posts.

• Klik op de blauwe plus knop en selecteer welk Formitable product je wilt posten. Je kunt kiezen tussen tickets, takeaway producten, cadeaubonnen, of je verschillende shops.

• Je kunt de tekst en foto van de post aanpassen als je dat wilt.

• Je kunt meerdere posts tegelijk plaatsen.

• Klik op de Publish knop om je Google Post campagne live te zetten! Het duurt ongeveer 30 minuten voordat deze zichtbaar is in je zoekresultaten.

📌 Post regelmatig! Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe posts plaats. Als je een geplaatste post wilt verwijderen, doe je dit in de Campaigns overview.

📋 Campagnes dupliceren. Je kunt snel een kopietje maken van een verlopen campagne of een campagneontwerp met de duplicate knop.

💡 Knoppen. De knoppen van je Google Posts zijn online bestellen, boeken, of kopen, afhankelijk van het product dat je post. De tekst van deze knoppen kun je niet aanpassen.

📈 Resultaten: Het aantal bezoeken is hoger dan het aantal weergaven?

Google ververst het aantal weergaven niet heel frequent terwijl het aantal bezoeken naar je widget en je bestellingen direct worden bijgehouden door Formitable. Hierdoor kan het zijn dat het aantal bezoeken en bestellingen hoger zijn dat het aantal weergaven.

🏘️ Hoe je moet posten als je meerdere restaurants op Google Mijn Bedrijf hebt

Als je eigenaar bent van meerdere restaurants op Google Mijn Bedrijf kun je kiezen voor welk restaurant je een post wilt maken. Selecteer rechts bij 'Posting to' het restaurant waarvoor je de post wilt plaatsen.

⚠️ De knoppen in mijn Google Posts werken niet!

Als de links naar je tickets en producten niet goed werken moet je je website URL in Formitable aanpassen. Lees hier hoe je dat doet.