Promotie Codes
Maak Kortingscodes aan en geef gasten korting of give-aways

Geef een bedrag korting, geef een percentage korting of geef iets gratis door middel van je eigen unieke Kortingscodes

Kelly avatar
Geschreven door Kelly
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Maak je eigen kortings- en give-away codes die helemaal uniek zijn voor jouw restaurant. Perfect om van website bezoekers gasten te maken en van eenmalige bezoekers vaste gasten te maken 💸.

In Formitable kun je verschillende typen korting of give-away codes aanmaken: geef een korting van een bepaald bedrag, geef een korting van een bepaald percentage of geef je gasten een 'give-away', zoals bijvoorbeeld een gratis cocktail. Vervolgens bepaal je op welke producten de code van toepassing is en waar gasten deze dus voor kunnen gebruiken: (specifieke) Tickets, (specifieke) Takeaway (producten) of (specifieke) Cadeaubonnen.

Hoe creëer je een Kortingscode

• Ga in Formitable naar Marketing > Promotion Codes

• Klik op de blauwe '+' om een nieuwe code aan te maken

Hieronder wordt stapsgewijs beschreven welke secties je doorloopt voor het aanmaken van een nieuwe Kortingscode.

Code

Hier definieer je de titel van je Kortingscode die gasten invullen op het moment dat ze de korting of give-away willen verzilveren bij het maken van een reservering, het bestellen van takeaway of het kopen van een cadeaubon.

De code staat standaard op 'enabled'. Als je wilt dat de code nog niet actief is, dan kun je 'm op inactief zetten.

1. Vul in een titel voor je Kortingscode die representeert waar de code voor gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld: FREECOCKTAIL of 10DISCOUNT.

2. Schrijf een duidelijke beschrijving zodat gasten weten wat ze kunnen verwachten. Net als bij de Ticket beschrijving, is dit ook een perfecte manier om verwachtingsmanagement te doen.

3. Optioneel: je kunt een limiet instellen op het aantal keer dat een code gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld, wanneer je de code aan een influencer geeft om te promoten onder zijn of haar volgers, wil je hier waarschijnlijk een max op zetten.

💡 Vergeet niet om de beschrijving van je code in meerdere talen toe te voegen als je een multi-langauge website hebt.

Product

Hier geef je aan op welk product je code van toepassing is: Tickets, Takeaway of Cadeaubonnen.

1. Je kunt kiezen of gasten de code op alle producten in dat product type kunnen gebruiken of op specifieke producten binnen je product type. Met andere woorden: krijgen ze bijvoorbeeld 10% korting op alle producten in je Takeaway-shop of alleen op de Brunch Box?

2. Wanneer je aangeeft dat de code alleen van toepassing is op specifieke Tickets, Takeaway producten of Cadeaubonnen, dan kun je vervolgens op 'Select Products' klikken en één of meerdere specifieke items selecteren waarop de code van toepassing is.

Let op. Je selecteert hier dus niet het product dat je weg wilt geven, maar het product dat gasten moeten reserveren of kopen om de code te kunnen gebruiken. Je kunt dus hele specifieke restricties op de code toepassen

Discount

Hier geef je aan wat voor korting of give-away gasten krijgen met de Kortingscode. Er zijn verschillende opties, afhankelijk van het Product Type dat je in het vorige onderdeel hebt gekozen.

Tickets

1. No Amount. Selecteer deze optie als je een gratis item wilt weggeven. Bijvoorbeeld, een gratis cocktail of kookboek wanneer gasten een reservering maken.

2. Fixed Amount. Selecteer deze optie als je een korting van een vast bedrag wilt geven. Je kunt vervolgens aangeven of je deze korting per gast of per boeking wilt geven.

❗ Wanneer je Kortingscode van toepassing is op Tickets, is het niet mogelijk om een Percentage korting te geven.

Takeaway

1. No Amount. Selecteer deze optie als je een gratis item wilt weggeven. Bijvoorbeeld, een gratis bijgerecht.

2. Fixed amount per order. Selecteer deze optie als je een korting van een vast bedrag wilt geven.

3. Percentage. Selecteer deze optie als je een korting van een bepaald percentage wilt geven. Bijvoorbeeld, 15% korting op alle bestellingen boven de €50.

💡 Wanneer je 'Fixed amount per order' of 'Percentage' selecteert, kun je een minimum bedrag instellen waar de bestelling aan moet voldoen, willen gasten gebruik kunnen maken van de Kortingscode.

Cadeaubonnen

1. Fixed amount. Selecteer deze optie als je een korting van een vast bedrag wilt geven per persoon of per bestelling. Bijvoorbeeld €10 korting op je 6-gangen-menu Cadeaubon.

2. Percentage. Selecteer deze optie als je een korting van een bepaald percentage wilt geven. Bijvoorbeeld 15% korting op alle Cadeaubonnen.

❗ Wanneer je kortingscode van toepassing is op Cadeaubonnen is het niet mogelijk om 'No Amount' te kiezen.

Schedule

Tot slot kun je ook de periode aangeven waarin je Kortingscode geldig is. Standaard is de startdatum ingesteld op de datum dat je de Kortingscode aanmaakt. Je kunt er ook voor kiezen om een startdatum in de toekomst te selecteren en een einddatum toe te voegen tot wanneer de code geldig is. Zorg ervoor dat je deze details ook duidelijk in de beschrijving zet, zodat gasten weten wat ze kunnen verwachten.