Promotie Codes
Check of en hoevaak een Kortingscode gebruikt is

Zie in de reservering, Takeaway- of Cadeaubon bestelling of gasten een Kortingscode hebben toegepast en check hoevaak een code is gebruikt

Kelly avatar
Geschreven door Kelly
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je eenmaal met Kortingscodes werkt, wil je natuurlijk ook zien of en hoevaak deze gebruikt worden. In Formitable kun je zien of gasten een code hebben toegevoegd bij het maken van een reservering, het bestellen van takeaway of bij het kopen van een cadeaubon. Daarnaast kun je in het overzicht van je Kortingscodes ook zien hoevaak een specifieke code is gebruikt.

Check of gasten een Kortingscode hebben gebruikt

In de reservering

In het Overview kun je in één oog opslag zien op welke reserveringen een Kortingscode is toegepast. Je ziet dit aan het Kortings icoontje in de reservering.

Wil je voor een specifieke reservering controleren of er een Kortingscode is gebruikt en ook wélke code er gebruikt is?

• Ga naar de reservering die je wilt controleren in het Overview. Je kunt de reservering opzoeken door in het Overview naar de juiste dag te gaan en dan de reservering aan te klikken, of door op naam te zoeken in de zoekbalk bovenin het Overview.

• Open de reservering (de reserverings-pop-up opent rechts in het scherm)

• Klik op het cadeau icoontje 🎁

• Je kunt nu zien welke code er van toepassing is op deze reservering.

In de Takeaway bestelling

Je kunt in de takeaway bestelling zien of er een Kortingscode is gebruikt.

• Ga naar Insights > Orders

• Selecteer Takeaway in het menu links bovenin

• Klik op de order die je wilt controleren

• Als er een Kortingscode is gebruikt, zie je onder het kopje Kortingscodes of er een code is gebruikt, en zo ja, welke code.

In de Cadeaubon bestelling

Je kunt in de Cadeaubon bestelling zien of er een Kortingscode is gebruikt.

• Ga naar Insights > Orders

• Selecteer Cadeaubonnen in het menu links bovenin

• Klik op de bestelling die je wilt controleren

• Als er een Kortingscode is gebruikt, zie je onder het kopje Kortingscodes of er een code is gebruikt, en zo ja, welke code.

Check hoevaak een Kortingscode is gebruikt

Vooral wanneer je een limiet hebt ingesteld op het aantal keer dat een code gebruikt kan worden, wil je natuurlijk zien hoevaak een Kortingscode al is gebruikt. Maar ook om je online marketing te optimaliseren is het goed om bij te houden welke codes goed ontvangen worden door je gasten veel worden ingezet 🔢.

Je kunt het aantal keer dat een code is gebruikt zien in je Kortingscodes overview onder Marketing > Promotion Codes. Je kunt ofwel een specifieke code opzoeken in de zoekbalk links bovenin, of je kunt filteren op bijvoorbeeld alle Actieve Codes door een van de statussen in het linkermenu te kiezen. Vervolgens zie je in één oogopslag hoevaak de code gebruikt is.

🛑 Een gast probeert een Kortingscode te gebruiken, maar de code geeft een foutmelding. Wat moet ik doen?

Controleer de status van de Kortingscode in je Kortingscode overview (zoals hierboven beschreven). Check of de status nog Actief is en kijk of het maximum aantal dat de code gebruikt mag worden al bereikt is.

Is de code helemaal onvindbaar? Dan bestaat deze niet of maakt de gast wellicht een typfout