Cadeaubon administratie

Controleer of een cadeaubon verzilverd, verlopen of nog open is, verleng de geldigheid van een cadeaubon en hou je administratie bij

Kelly avatar
Geschreven door Kelly
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Natuurlijk wil je een goed overzicht hebben van alle uitgegeven cadeaubonnen. In het cadeaubonnen overzicht kun je heel gemakkelijk de status van je cadeaubonnen inzien: is een cadeaubon verzilverd, nog open of al verlopen? Soms wil je misschien zelfs de geldigheid van een of meerdere cadeaubonnen verlengen.

Controleer de status van je cadeaubonnen

Een cadeaubon kan ofwel open (en dus nog te verzilveren), verzilverd of verlopen zijn. In het overzicht van je cadeaubonnen kun je de status van je bonnen in één oogopslag zien.

1. Ga naar Insights > Gift vouchers

2. Kijk onder 'Status' welke cadeaubonnen nog open, al ingeleverd, of verlopen zijn

Filter op status

Wil je bijvoorbeeld alleen alle verlopen cadeaubonnen zien? Je kunt dan heel gemakkelijk filteren op één specifieke status.

1. Ga naar Insights > Gift vouchers

2. Klik op het drop-down menu links bovenin

3. Selecteer een status

Controleer de status van één specifieke cadeaubon

Wil je snel de status van één specifieke cadeaubon kunnen inzien? Zoek de cadeaubon dan op via de zoekbalk in het overzicht.

1. Ga naar Insights > Gift vouchers

2. Vul in de zoekbalk bovenin de cadeaubon code of Order UID in

3. Druk op Enter

Exporteer je cadeaubonnen

Je kunt er ook voor kiezen om al je cadeaubonnen te exporteren als Excel bestand. De status van je cadeaubonnen is ook terug te zien in de export.

1. Ga naar Insights > Gift vouchers

2. Klik op de drie puntjes rechts bovenin

3. Klik op 'Export all vouchers'

Verleng de geldigheid van een cadeaubon

Soms zijn gasten, om wat voor reden dan ook, niet in staat om een cadeaubon binnen de gestelde termijn te verzilveren. Je kunt er dan voor kiezen om uit coulance de geldigheidsduur te verlengen. Uiteraard is het geheel aan jullie of je dit wilt doen of niet. Niet verzilverde, verlopen bonnen zijn immers 'gratis' omzet.

1. Ga naar Insights > Gift vouchers

2. Zoek de cadeaubon die je wilt verlengen via een van bovenstaande methodes

3. Open de cadeaubon door er op te klikken

4. Scroll naar beneden naar 'Expiration date' en selecteer een nieuwe datum

Houd je administratie up to date

Je ontvangt de opbrengsten van verkochte cadeaubonnen rechtstreeks in je Mollie of Stripe account. Om je administratie up to date en georganiseerd te houden, kun je de transacties in Formitable matchen aan de transacties in Mollie of Stripe.

1. Exporteer je cadeaubonnen als een Excel-bestand.

2. Kolom G toont de status van een cadeaubon. Je wilt de transacties van deze bonnen matchen aan de transacties in Mollie of Stripe om ze op de juiste manier in je administratie te kunnen verwerken.

3. Om de transacties tussen Formitable en Mollie of Formitable en Stripe te matchen, gebruik je het Mollie of Stripe Payment ID. Deze vind je in de Formitable export (Kolom I) en in de export van Mollie of Stripe.