Creëer een Multi Venue groep widget voor je restaurantgroep

Laat gasten rechtstreeks vanuit de widget een restaurant kiezen en toon alle verschillende concepten die je hebt als groep in één widget

Kelly avatar
Geschreven door Kelly
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je meerdere restaurants hebt kun je deze gezamenlijk toevoegen aan één Multi Venue widget. Zo kun je alle verschillende concepten die je aanbiedt vanuit één widget tonen en een perfecte online gastervaring realiseren.

Als je meerdere restaurants hebt, kun je een (of meerdere) Multi Venue widget(s) creëeren. Wil je bijvoorbeeld al je restaurants in Amsterdam in één widget tonen en je restaurants in Rotterdam in een andere? Geen probleem. Of wil je al je Burgerzaken in één widget laten zien en de andere concepten die je hebt in een andere widget? Jij bepaalt in welke vorm en hoeveel Multi Venue widgets je creëert.

Hoe je restaurants in een groep plaatst, zodat je ze in één widget kunt tonen

Als je een Admin gebruiker bent in meer dan 1 restaurant dan heb je een extra tab in het menu, namelijk 'Groups'.

Vanuit hier kun je verschillende groepen aanmaken binnen alle restaurants waarvan jij Admin gebruiker bent. Wanneer je hier een groep aanmaakt kun je vervolgens voor al deze subgroepen een widget creëeren.

Maak een groep aan voor alle zaken die je gezamenlijk in een widget wilt tonen:

1. Klik op de blauwe '+ Group' knop rechts bovenin

2. Stel een groepsnaam in. Vooral wanneer je meerdere Multi Venue widgets gaat maken, kies dan een naam waardoor je de verschillende groepen makkelijk van elkaar kunt onderscheiden.

3. Klik op de groep die je zojuist hebt aangemaakt

4. Je kunt nu restaurants toevoegen aan de groep door op de blauwe '+ Venue' knop te klikken rechts bovenin

5. Er verschijnt een pop-up. Je kunt nu een restaurant selecteren dat je wilt toevoegen aan deze groep.

6. Klik op Save en herhaal stap 4 tot 6 totdat je alle restaurants aan de groep hebt toegevoegd die je in één Multi Venue widget wilt tonen.

Bepaal de volgorde waarin restaurants in de Multi Venue widget worden getoond

Je kunt zelf bepalen welke restaurants je bovenaan wilt tonen en welke onderaan.

Om de volgorde te bepalen waarin restaurants worden getoond in de Multi Venue widget:

1. Ga naar Groups

2. Klik op een van de groepen de je hebt gecreëerd

3. Je kunt je restaurants nu naar boven en beneden slepen door de sleepfunctie links in het scherm te gebruiken.

💡 Let op! De volgorde die gehanteerd wordt is onderhevig aan verandering, afhankelijk van het product dat gasten selecteren in de widget. Ter illustratie:

Stel dat je vijf verschillende restaurants in één widget gaat tonen. Je hebt de volgorde als volgt ingesteld van boven naar beneden: (1) restaurant A, (2) restaurant B, (3) restaurant C, (4) restaurant D en (5) restaurant E. Restaurant D en E bieden ook Takeaway aan. Restaurant A tot en met C bieden geen Takeaway aan. Wanneer een gast op Takeaway klikt, worden de restaurants die Takeaway aanbieden bovenaan getoond. Daarna wordt de volgorde zoals je die hebt ingesteld gehanteerd. Dus in dit geval zou de volgorde zijn (van boven naar beneden): D, E, A, B, C .

Maak een Multi Venue widget

💡 Tips voordat je de widget creëert die er voor zorgen dat je Multi Venue widget zo aantrekkelijk mogelijk wordt:

• Zorg ervoor dat je een omslagfoto toevoegt voor elk van je restaurants onder Settings > Restaurant. Kies voor het beste resultaat een omslagfoto die geen witte achtergrond heeft.

• Zorg er voor dat je een logo toevoegt voor elk van je restaurants onder Settings > Restaurant. Kies voor het beste resultaat een logo dat geen witte achtergrond heeft, gecentreerd is en gelijke dimensies heeft.

Waneer je eenmaal een groep hebt gemaakt zoals hierboven beschreven, de volgorde van je restaurants hebt bepaald en bovenstaande tips hebt opgevolgd, kun je de Multi Venue widget creëeren via de configuration page.

Je zult zien dat elke groep zijn eigen ID heeft. Dit ID wordt gebruikt om de Multi Venue widget te creëeren.

1. Ga naar Groups

2. Klik op de groep waarvoor je de widget wilt maken

3. Klik op de blauwe knop bovenin 'multi-venue widget configuration page'

4. De groeps-ID is automatisch ingevuld. Je kunt de instellingen van de Multi Venue widget nu nog aanpassen op de configuration pagina. 📌 Lees in dit artikel hoe je aanpassingen kunt maken in de instellingen van je widget.

Je kunt nu op drie verschillende manieren je restaurants promoten als groep 🤩. (1) Toon een van je restaurants in een widget, zoals je gewend bent en (2) maak een sub-selectie van je zaken en toon die in één widget, en (3) toon al je zaken in een en dezelfde widget.