Instagram & Facebook Reserve: Hoe activeer je de integratie

Laat je volgers rechtstreeks via Instagram en Facebook reserveren met een Reserveerknop op je profiel

Kelly avatar
Geschreven door Kelly
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Restaurants veranderen in online merken die fans aantrekken om betrokkenheid, community en loyaliteit te creëeren. Je Instagram en Facebook volgers zijn natuurlijk onderdeel van je meest trouwe fanbase. Je kunt hier nu perfect op inspelen door een Reserveer knop aan je Instagram en Facebook profiel toe te voegen.

Wat doet de integratie?

De Instagram & Facebook Reserve integratie voegt een Reserveerknop toe aan zowel je Instagram als Facebook profiel. Gasten kunnen dan direct via Instagram en Facebook bij je reserveren. De button fungeert als een perfecte call to action die profielbezoeken en volgers omtovert in gasten.

Hoe activeer je de Instagram & Facebook Reserve integratie

Er zijn twee manieren om de integratie te activeren, via Facebook of via Formitable.

Checklist voordat je begint:

1. Zorg dat je beheerder bent van je Facebook en Instagram accounts.

2. Zorg dat je browser geen pop-ups blokkeert. Of sta Formitable toe binnen je pop-up blocker. Lees meer hierover voor Safari of Chrome.

3. Zorg ervoor dat je een aantrekkelijke beschrijving en omslagfoto toevoegt. Deze worden getoond aan de gast als ze reserveren via Instagram of Facebook. Je kunt dit toevoegen en/of aanpassen via Settings > Restaurant.

4. Heb je één Instagram account voor meerdere restaurants? Dan kun je ook gebruik maken van Instagram Reserve! Wel heb je dan ook een Multi Venue Groep nodig in Formitable, zodat gasten vanuit een Multi Venue widget vervolgens de juiste restaurantlocatie kunnen kiezen, nadat ze op de Reserveerknop hebben geklikt. Lees hier hoe je een Groep aan maakt.

Eerste optie: activeer de integratie via Facebook

Zorg er eerst voor dat je ingelogd bent in Formitable.

Instagram valt onder het beheer van Facebook. Om de integratie aan te zetten heb je een Facebook business manager account nodig. Zorg er voor dat je Instagram account is gekoppeld aan je Facebook business manager. Anders lukt het niet om de integratie op te zetten. Je hebt de login gegevens nodig van het Facebook account waarmee je je restaurant op Facebook beheert. Hiermee activeer je de integratie ook voor Instagram.

Ga naar de Facebook pagina van je restaurant. Zorg ervoor dat je ingelogd bent met je admin account.

Klik links op Business Suite > Business Apps:

Klik vervolgens op Formitable onder Reservations: Increase reservations for your restaurant:

Volg de stappen in de pop-up die verschijnt. Dit werkt alleen als je ingelogd bent in Formitable:

💡 Mocht er geen pop-up verschijnen, zorg er dan voor dat je browser pop-ups toestaat. Lees meer hierover voor Safari of Chrome. Of zorg ervoor dat je pop-up blocker de pop-up toestaat.

Mocht je je Instagram account gekoppeld hebben aan je Facebook account, dan zullen nu beide reserveer-knoppen zichtbaar zijn.

Hoe kun je een Multi Venue Groep aanmaken

Als je meerdere restaurants hebt onder eenzelfde merk, heb je niet altijd voor elke locatie een apart Instagram account. Met behulp van een Multi Venue Groep kun je dan alsnog gebruik maken van de Instagram & Facebook Reserve integratie. Volg onderstaande stappen om dit in te stellen:

1. Maak een restaurantgroep aan onder Groepen. Dit artikel legt stapsgewijs uit hoe je een restaurantgroep aanmaakt.

2. Vul de gevraagde informatie in onder Groepsinstellingen. Deze informatie wordt getoond op de Instagram Reserveerpagina.

3. Ga naar de instellingen van de Instagram Reserve integratie via Apps en vul daar het Multi Venue ID in.

Gasten kunnen nu vanuit een Multi Venue widget de juiste restaurantlocatie kiezen, nadat ze op de Reserveerknop hebben geklikt.

Tweede optie: activeer de integratie via Formitable

Zorg er eerst voor dat je Instagram account is gekoppeld aan je Facebook business manager. Anders lukt het niet om de integratie op te zetten. Je hebt de login gegevens nodig van het Facebook account waarmee je je restaurant op Facebook beheert. Hiermee activeer je de integratie ook voor Instagram.

Om de integratie te activeren installeer je de Instagram & Facebook Reserve App in Formitable.

• Ga naar Apps

• Scroll naar de Instagram & Facebook Reserve App

• Open de App en klik op Install

• Er verschijnt een popup die je vraagt akkoord te gaan met de App voorwaarden.

💡 Mocht er geen pop-up verschijnen, zorg er dan voor dat je browser pop-ups toestaat. Lees meer hierover voor Safari of Chrome. Of zorg ervoor dat je pop-up blocker de pop-up toestaat.

• Klik nogmaals op Install. Log nu in op je Facebook Business account.

• Klik nadat je ingelogd bent op Continue

• Klik vervolgens nogmaals op Continue

• Klik nu op Next

• Formitable wordt nu gekoppeld aan Facebook. Dit kan soms even duren. Wanneer het gekoppeld is kun je op Done klikken.

• De Reserveerknop wordt nu automatisch toegevoegd aan je Instagram profiel en je Facebook profiel.

Hoe verwijder je de Reserveerknop van je profiel

Je kunt de Instagram & Facebook App simpelweg deïnstalleren en dan wordt de Reserveerknop vanzelf van je profiel verwijderd.

Hulp nodig?

Mocht het niet lukken om Instagram & Facebook Reserve te implementeren, dan kun je contact opnemen met Facebook Support.

1. Bij Topic selecteer je 'Selecting and connecting assets'.

2. Bij Tell Us More selecteer je 'Business Manager permissions/setup'.

3. Voeg daarna je vraag toe.

Ook is Formitable bereikbaar via support@formitable.com.