Raisin: Formitable koppelen aan je Raisin Pro account

Voeg een reserveer knop toe aan je Raisin Pro profiel en laat gasten rechtstreeks vanuit Raisin bij je reserveren

Kelly avatar
Geschreven door Kelly
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Raisin leidt natuurwijnliefhebbers naar de beste restaurants en bars in het natuurwijnlandschap. De app heeft inmiddels ruim 200.000 gebruikers en helpt je om nieuwe gasten te bereiken en aan te trekken, mits je minimaal 30% natuurwijn op je menukaart hebt staan.

Door zowel gebruik te maken van zowel Raisin Pro als Formitable, kun je nu ook boekbaar zijn via de app, terwijl je je natuurwijn promoot aan natuurwijnliefhebbers.

Wat doet de integratie?

De Raisin integratie voegt een reserveer knop toe aan je Raisin Pro profiel in de Raisin app. Natuurwijnliefhebbers die de app gebruiken kunnen daardoor rechtstreeks via je Raisin profiel een reservering maken. De button werkt als een perfecte call to action die browsende natuurwijnliefhebbers omzet in gasten.

Checklist voordat je begint:

• Om zichtbaar te zijn op Raisin, dien je menu voor minimaal 30% uit natuurwijn te bestaan

• Om boekbaar te zijn via Raisin, heb je een Raisin Pro abonnement nodig

• Zorg er voor dat je een aantrekkelijke omslagfoto en beschrijving van je restaurant hebt toegevoegd in Formitable. Deze worden aan de gast getoond wanneer ze via Raisin reserveren. Je kunt deze toevoegen of aanpassen via Instellingen > Restaurant.

De Raisin Pro integratie activeren

Om de integratie te activeren heb je de Restaurant ID vanuit je Formitable account nodig.

1. Log in je Formitable account en ga naar Instellingen > Widgets.

2. Scroll naar beneden naar 'Je sleutels'.

3. Kopieer de Restaurant sleutel > dit is je Restaurant ID.

4. Knip en plak de Restaurant ID in de volgende URL:

Uiteindelijk ziet de URL die je moet gebruiken er zo uit:

In bovenstaand voorbeeld is 67e30298 de Restaurant ID.

Log nu in in je Raisin Pro account om de integratie te activeren.

1. In je Raisin PRO Account, ga naar 'My Establishment' > 'Info' > 'Book A Table'

2. Voeg de URL toe in het Book a Table veld

Hulp nodig?

• Het aanmaken van een Raisin PRO account

• Het toevoegen van je restaurant API sleutel in het dashboard

Of contacteer Formitable via support@formitable.com voor vragen die gerelateerd zijn aan je Formitable account.