Website
Personaliseer je Formitable website voor je restaurant

Formitable genereert een website voor je restaurant op basis van jouw producten, content en data

Kelly avatar
Geschreven door Kelly
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een website is de eerste indruk die een (potentiële) gast van je restaurant krijgt. Formitable genereert automatisch een website voor je restaurant op basis van jouw producten, content en data.

Als je nog geen website hebt of niet tevreden bent met je huidige website, dan kun je gebruik maken van de website feature, mits je een Standaard of Pro abonnement hebt.

In dit artikel leer je hoe je:

Voordat je begint 💡

Voordat je je Formitable website gaat personaliseren, geven we je graag een tip mee om het meeste uit je website te halen.

Je Tickets (of ervaringen) stelen de show op je website. Dit geeft je de kans om datgene wat jouw restaurant uniek maakt perfect uit te lichten. We raden daarom aan om tenminste drie actieve Tickets in te stellen, mocht je dit nog niet hebben.

Wanneer je eenmaal Tickets hebt aangemaakt, link je Shifts aan je Tickets om online beschikbaarheid te creëeren. Ze worden dan automatisch getoond op je Formitable website en natuurlijk ook in je widget.

De stijl van je website aanpassen

Natuurlijk wil je dat je website zo goed mogelijk aansluit bij jouw restaurant's merk en stijl. Je kunt onderstaande settings zelf aanpassen via Marketing > Website > Ontwerp, om de stijl van je website aan te passen:

• Lettertype

• Widget kleur

• Tekstkleur

• Achtergrondkleur

• Kleur van knoppen

Bezoek je website via de 'Bekijk website' knop bovenin, om de aanpassingen direct te kunnen zien. Alle wijzigingen die je maakt worden direct opgeslagen.

💡 De achtergrond kleuren van je ervaringen worden automatisch gegenereerd op basis van de kleuren in de foto van het Ticket.

Je website content aanpassen

Een groot gedeelte van de content op je website wordt automatisch gegenereerd op basis van je restaurant instellingen en informatie in Formitable. En een gedeelte voeg je zelf toe.

Content die automatisch gegenereerd wordt

Al je actieve producten, inclusief actieve talen en vertalingen worden automatisch toegevoegd aan je website. Namelijk:

• Tickets

• Takeaway producten

• Cadeaubonnen

Tickets krijgen een extra spotlight op je website zelf en Takeaway producten en Cadeaubonnen zijn alleen zichtbaar in de widget zelf en, natuurlijk, in het menu bovenaan je site (welke interacteert met de widget).

Vanuit Instellingen > Restaurant, wordt onderstaande informatie ook automatisch toegevoegd aan je website:

• Logo

• Avatar (dit wordt gebruikt als favicon)

• Omslagfoto

• Contact informatie

• Social media links

Alle aanpassingen die je hier maakt, worden ook direct doorgevoegd op je website.

Content die je zelf toevoegt

Koptekst
Beschrijf wat jouw restaurant uniek maakt in een maximum van 300 tekens. De koptekst is perfect om de aandacht van je website bezoekers te trekken en ze een idee te geven waar jouw restaurantmerk voor staat. Vergeet niet om de koptekst in al je actieve talen toe te voegen.

• Menus (als PDF bestanden)

• Openingstijden

Voeg menus toe aan je website

Je kunt zoveel menus toevoegen aan je website als gewenst en elk menu wordt een aparte knop op je site. Een aantal dingen die handig zijn om in je achterhoofd te houden wanneer je een menu wilt uploaden:

• Je kunt alleen PDF bestanden uploaden

• Zorg er voor dat je een menu toevoegt voor alle actieve talen die je hanteert

Om een menu te uploaden:

Ga naar Marketing > Website > Menus

1. Klik op Menu toevoegen

2. Vul een menu naam in (zorg ervoor dat de naam je menu goed representeert, aangezien dit is hoe gasten het op je website zullen zien. Bijvoorbeeld: 'Diner')

3. Klik op Opslaan

4. Klik op Voeg een PDF bestand toe

5. Selecteer het bestand en klik op Open

6. Je menu is nu toegevoegd aan je website!

Herhaal deze stappen voor elk menu dat je wilt toevoegen (en in elke taal die je hanteert).

Voeg de openingstijden van je restaurant toe

Je kunt je openingstijden handmatig toevoegen via Marketing > Website > Openingstijden.

Voeg simpelweg de openingstijden toe in het tekstveld en gebruik de stijlingopties indien gewenst. Vergeet niet om je openingstijden in al je actieve talen toe te voegen, zodat gasten die een andere taal selecteren op je website ook de openingstijden kunnen lezen.