Met Tickets kun je unieke ervaringen en promoties creëren en aanbieden op je eigen website. Plus je kunt ze gemakkelijk promoten via je nieuwsbrief of social-media kanalen. Gebruik je mooiste afbeeldingen, schrijf een persoonlijke tekst en begeleid je gasten op een nieuwe en betere manier door het reserveerproces.

Ticket toevoegen

 • Ga naar Tickets
 • Klik links bovenaan op het + teken om een ticket toe te voegen
 • Upload een afbeelding. Wees kritisch, want een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden. Dit is het moment om te laten zien wat je in huis hebt!
 • Kies je talen. Heb je de widget in meerdere talen op je website, voer dan de content (titel en beschrijving) ook in meerdere talen in. Dit doe je door de talenswitches aan te klikken.
 • Kies een titel. Bijvoorbeeld: Lentemenu
 • Vul een beschrijving in. Bijvoorbeeld: Reserveer ons 4-gangen lentemenu.
  Wil je het liever simpel houden? Vul dan alleen een titel in. Dit is bijvoorbeeld geschikt als je een 4, 5 en 6 gangenmenu wilt aanbieden en er verder geen verschil is tussen de tickets. Als je alleen een titel invult, dan opent de widget niet eerst het ticket maar gaat direct door naar het check-out scherm.
 • Highlight je ticket als je wilt dat gasten je ticket direct zien als ze op je website komen. Perfect als je bijvoorbeeld een evenement wilt promoten. Highlight is minder geschikt voor reserveringen zonder actiematig karakter, zoals een een normale lunchreservering of een groepenmenu.

  Tip❗Heb je meerdere events en acties? Je kunt onbeperkt tickets highlighten, maar sleep ze in de juiste volgorde. Op de meeste schermen zie je namelijk niet meer dan twee tickets direct in beeld. Zet dus je belangrijkste events en acties bovenaan.

Kies een prijs (optioneel)

Als je wilt dat gasten een aanbetaling doen stel dan een prijs in voor je ticket. Om met aanbetalingen te werken heb je een eigen Mollie-account nodig dat je koppelt aan Formitable. Lees hier hoe je dat doet.

Bij het instellen van een prijs heb je twee opties met verschillende variaties:

 • Volledige bedrag (met of zonder korting). Kies deze optie als je aan de gast duidelijk wilt maken dat het om het volledige bedrag gaat, dus dat ze op het bedrag van het ticket niets meer hoeven bij te betalen in het restaurant. Het volledige bedrag wordt veel gebruikt voor evenementen, maar ook bijvoorbeeld voor een deal. Bij deals heb je de keuze om het originele bedrag te tonen. Dit geeft het ticket een meer actiematig karakter.
 • Aanbetaling (met of zonder het volledige bedrag). Kies deze optie als je aan de gast duidelijk wilt maken dat het om het aanbetaling gaat, dus dat het bedrag in mindering wordt gebracht op de rekening in het restaurant. Wil je meteen laten zien wat de volledige prijs is van het ticket, kies dan voor Show full price. Ook bij een aanbetaling heb je de optie om het originele bedrag te tonen en zo een actie te communiceren.

1. Aanbetaling / 2. Originele prijs / 3. Volledige bedragWhat's next?

Did this answer your question?