E-mailcampagnes zijn een 'numbers game'. Hoe meer e-mailadressen je hebt, hoe beter het resultaat van elke campagnes. Hieronder een aantal stappen die je kunt nemen om je verzendlijst te vergoten. Uiteraard legaal, want je wilt de reputatie van je restaurant niet op het spel zetten.

Automatisch verzamelen

Op de check-out pagina van reserveren, cadeaubonnen en takeaway vraagt Formitable of gasten zich willen aanmelden voor de nieuwsbrief. Zo verzamel je automatisch e-mailadressen van gasten die al bekend zijn met je restaurant en graag op de hoogte willen worden gehouden.

Implementeren website

Je wilt gasten ook de mogelijkheid bieden om zich via je website aan te melden voor je nieuwsbrief. Een goede plek hiervoor is je Over ons of de Contact pagina. Maak hier een link of button en gebruik de volgende anchor om het aanmeldformulier te openen:

#ft-openSubscribe

Website pop-up

Wil je vol inzetten op het verzamelen van meer e-mailadressen, bijvoorbeeld voor een speciaal event, gebruik dan de Promotionele pop-up. Je kunt de button heel makkelijk koppelen aan het aanmeldformulier.

Link op social media

Wil je een aanmeldlink delen op social media, of bijvoorbeeld de link in je Instagram bio zetten, plaats dan deze toevoeging achter jouw website URL:

?ft-subscribe=newsletter

Bijvoorbeeld: www.daalderamsterdam.nl?ft-subscribe=newsletter

Importeren

Als je eerder nieuwsbrieven hebt verstuurd en nu switcht naar E-mailcampagnes van Formitable, dan kun je jouw bestaande e-maillijst importeren. Ga naar Campaigns en klik rechts bovenaan het icon voor Upload subscribers.

Upload vervolgens een Excel bestand. Zorg ervoor dat alle emailadressen in een kolom onder elkaar staan. Optioneel kun je in een tweede kolom de taal zetten. Gebruik hiervoor de volgende afkortingen:

• NL (Nederlands)
  • EN (Engels)
  • DE (Duits)
  • FR (Frans)
  • ES (Spaans)
  • CA (Catelaans)

Voorbeeld van een juiste indeling van het bestand:

Kies het Excel bestand om te uploaden:

Je ziet direct het resultaat van je import:

Let op ❗Spammen is een risico. Importeer alleen emailadressen waarvoor je toestemming hebt gekregen. Je bent op dit gebied gebonden aan internationale wetgeving en je wilt de reputatie van je restaurant niet op het spel zetten.